Meleşcanu, precizări despre absenţa de la şedinţa de învestire a Guvernului Orban

Mihai Ciobanu / 04 noi 2019 / 13:26 Salveaza PDF Comentarii

Teodor Meleşcanu, preşedintele Senatului, a făcut o serie de precizări referitoare la faptul că nu va prezida şedinţa prin care va fi dat votul de învestire a Guvernului Orban. 

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Teodor Meleşcanu, preşedintele Senatului, şi-a explicat decizia de a nu prezida şedinţa de învestire a Guvernului Orban.

"Ne-am întâlnit astăzi de dimineaţă, cu liderii politici, iar preocuparea noastră a fost ca procedurile privind învestirea unui nou guvern să fie strict coduse după prevederile regulamentului şi ca atare s-a propus ca la nivelul conducerii şedinţei să fie vicepreşedinţii din partea celor care au propus Guvernul. Din punctul nostru de vedere, vom participa la numărarea voturilor. (...)

Trebuie avut în vedere că la audierile de săptămâna trecută pentru candidaţii de portofolii ministeriale, trei dintre ei care conduc ministerele cheie pentru viaţa românilor au primit avize negative. Nu au făcut nicio schimbare şi nu au dat nici măcar un semnal că ar dori să vină cu alte candidaturi care să fie acceptate de către comisiile parlamentare. Al doilea argument este că nu am vrut  nici eu nici domnul Ciolacu să dăm impresia că prin conducerea şedinţei, folosind reguli de procedură, să creăm probleme de un fel sau altul. Nu e niciun boicot", a declarat Teodor Meleşcanu.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22