Meleșcanu - Maior. Mutarea lui Iohannis. Chirieac: Cu asta se închide și subiectul

Teodor Melescanu FOTO AGERPRES
Teodor Melescanu FOTO AGERPRES

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că se investighează activitatea ambasadorului George Maior. Pe fondul criticilor pe care i le-a adus MAE, Maior a spus că își „face datoria” în Statele Unite și că nu a discutat cu ministrul de Externe. Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că președintele nu va fi de acord cu o eventuală rechemare a ambasadorului.

„În opinia mea, domnul ambasador George Maior este mai degrabă ambasadorul președintelui Iohannis la Washington decât ambasadorul României. Rechemarea sa trebuie să treacă pe la președintele Iohannis, care nu va fi de acord, indiferent de argumentele ce vor fi aduse de ministrul de Externe, domnul Teodor Meleșcanu", a spus, vineri după-amiază, analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3, în cadrul unei ediții speciale.

„Cu asta se închide și acest subiect"

Întrebat de ce ministrul de Externe „s-a apucat târziu de această analiză”, a oferit următorul răspuns: „Fiindcă și rezultatele onorabilei Comisii parlamentare de anchetă au venit foarte târziu".

Totodată, analistul a făcut și următoarele precizări: „Vedeți că nimeni nu a avansat și nu există consecințe pentru protocoalele ilegale semnate de către fosta conducere a SRI și Înalta Curte de Casație și Justiție. Deci, au avut loc dezvăluirile și ele s-au oprit. Nu a existat nimic. Mai mult, ați văzut în cazul doamnei Kovesi, dosarul cu sufrageria lui Oprea a fost închis fără audierea domniei sale. Lucrurile s-au oprit la jumătate. Și demersul ambasadorului Meleșcanu cred că se va opri tot la jumătate. Adică dânsul va avea argumentele și președintele nu va fi de acord. Cu asta se închide și acest subiect."

MAE, comunicat remis joi 

Amintim că MAE s-a delimitat de declaraţiile ambasadorului României în SUA, George Maior, prin scrisoarea deschisă adresată membrilor Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, care a fost preluată în presă, şi evocă „obligaţia de rezervă a membrilor Corpului diplomatic în raport cu autorităţile române conform principiului separaţiei puterilor, prevăzut de Constituţia României".

„Delimitarea instituţională faţă de declaraţiile domnului Maior este determinată de faptul că domnia sa nu recunoaşte raportul adoptat de Comisia pentru controlul Serviciului Român de Informaţii a Parlamentului României şi se referă la acesta ca fiind un text asumat de o parte a membrilor Comisiei", arată un comunicat al MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel