Meleșcanu: M-am autosuspendat din PNL. Antonescu cere excluderea acestuia din PNL

basescu melescanu
basescu melescanu

După nominalizarea de către Traian Băsescu pentru a prelua șefia Serviciului de Informații Externe, senatorul Teodor Meleșcanu a anunțat că a acceptat propunerea și a  precizat că s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL. În replică, Crin Antonescu a cerut excluderea acestuia din PNL.

"În temeiul art. 65, lit. h) din Constituţia României, preşedintele Traian Băsescu a propus Parlamentului numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor Viorel Meleşcanu", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Teodor Meleşcanu urmează să fie audiat de comisia SIE, marţi la prânz fiind deja programată şedinţa plenului Parlamentului, pentru validarea noului director al SIE.

"Am acceptat această propunere considerând că ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de preşedintele Traian Băsescu de a numi la conducerea serviciilor de informaţii persoane care fac parte din opoziţia parlamentară şi nu din majoritate şi că renunţarea la această practică, din cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evoluţiei pe viitor a sistemului politic românesc", a precizat Meleşcanu.

Teodor Meleşcanu precizează că, începând cu data de 27 februarie, s-a autosuspendat "pe o durată nedeterminată" din calitatea de membru al PNL.

Antonescu a spus că Meleşcanu nu l-a informat nici pe el, nici pe alt lider liberal despre propunerea de a ocupa funcţia de director al SIE.

Crin Antonescu a afirmat că propunerea lui Traian Băsescu ca Teodor Meleşcanu să ocupe funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe nu schimbă decizia USL de a-şi menţine protestul parlamentar, aşa că parlamentarii Uniunii nu vor participa nici la audierea în comisia SIE, nici la votul din plenul reunit.

"Această desemnare este o afacere strict între domnul Traian Băsescu şi domnul Meleşcanu şi nu are niciun fel de legătură, directă sau indirectă, cu PNL. Domnul Meleşcanu nu a informat, nemaipunând problema să ceară cumva un accept politic, nici Biroul Permanent, nici pe mine ca preşedinte, nici pe un alt coleg din conducerea partidului, nici pe liderul grupului parlamentar din Senat", a spus Antonescu.

Antonescu a afirmat că a primit, luni, "un fel de cerere" din partea lui Meleşcanu, în care acesta anunţa că se autosuspendă din PNL.

"Nu este cazul, pentru că în calitate de preşedinte al PNL voi cere, la prima şedinţă a forului statutar, excluderea domnului Meleşcanu, din motive lesne de înţeles", a spus preşedintele PNL.

El a precizat că noul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, nu mai este "demult" membru al PNL.  "Vă anunţ de pe acum că nici domnul Meleşcanu nu va mai fi membru PNL, însă nu autosuspendat, ci exclus", a spus Antonescu.

Citește și:

Vezi cât de penelist a fost Teodor Meleșcanu

Gabriel Vlase: La audierea lui Meleşcanu din Comisie nu o să fie cvorum

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel