Meleşcanu, despre Maior. „Analizăm această situaţie. Vedem unde se poate ajunge”

Teodor Melescanu FOTO AGERPRES
Teodor Melescanu FOTO AGERPRES

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a intervenit, joi seară, în direct la Antena 3, şi a vorbit despre scrisoarea deschisă pe care George Maior a adresat-o membrilor Comisiei Comune a Senatului şi a Camerei Deputaţilor.

"În scrisoarea deschisă pe care a adresat-o domnul Maior membrilor Comisiei Comune a Senatului şi a Camerei Deputaţilor, pentru controlul asupra activităţii Serviciului de Informaţii, este determinată de faptul că domnia sa nu recunoaşte practic raportul adoptat de Comisie şi se referă la faptul că o parte din membrii Comisiei au semnat acest raport. Potrivit procedurilor parlamentare trebuie să spunem foarte clar că în cadrul Comisiei există o majoritate şi o minoritate care are anumite rezerve. Odată ce majoritatea membrilor Comisiei a aprobat raportul, acesta a devenit un document oficial al Parlamentului României" , a spus Teodor Meleşcanu la Antena 3.

Potrivit ministrului, urmează o investigaţie în acest caz.

"Analizăm această situaţie. Trebuie să vedem unde se poate ajunge, care este concluzia pe care o tragem până la urmă, având în vedere că pot fi diverse răspunderi, fie disciplinare, civile sau de un alt tip mai delicat. Trebuie ca lucrul acesta să-l facem cu seriozitate şi cu mare atenţie de a respecta prevederile legale", a mai spus Teodor Meleşcanu.

VEŞI ŞI MAE se delimitează de declaraţiile lui Maior privind raportul Comisiei SRI

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) se delimitează de declaraţiile ambasadorului României în SUA, George Maior, prin scrisoarea deschisă adresată membrilor Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, care a fost preluată în presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel