Meleșcanu vrea să-l înlocuiască pe Iohannis: PNL a greșit

Prezidențiabilul Teodor Meleșcanu speră în continuare să primească sprijinul PNL la alegerile din toamnă și crede că liberalii au greșit când l-au desemnat pe Klaus Iohannis drept candidat al partidului la Președinție.

Fostul membru al PNL susține că nu a purtat negocieri cu liberalii în ultimele luni.

"Nu am avut discuții și contacte cu absolut nimeni în această perioadă, tocmai datorită faptului că am reintrat în viața politică. Până acum m-am întâlnit în permanență cu lideri din PNL, din PDL, din PSD pentru că este una din sarcinile SIE să țină legătura cu partidele întrucât toți ceilalți salariați au interdicție de a întreține contacte cu caracter politic. Dar întâmplându-se acest lucru, am evitat total acest lucru", a spus Meleșcanu, miercuri seară, la TVR 1.

Meleșcanu dă dreptate DC News: ce mișcare-surpriză promite

Teodor Meleșcanu spune că își menține declarația din urmă cu cinci luni, când și-a arătat disponibilitatea de a candida din partea PNL.

"Singura declarație pe care am făcut-o și pe care mi-o mențin e cea din aprilie, când am spus că dacă mi se va face o ofertă serioasă voi lua în considerare cu toată seriozitatea și sunt gata să-mi asum această responsabilitate. A venit întrebarea din partea cui? Am spus că sper să vină din partea PNL, partidul care pe mine m-a propulsat în politică. Aceasta a fost o declarație din aprilie. De atunci nu am avut nici discuții, nici negocieri de niciun fel", a afirmat fostul șef SIE.

Meleșcanu: Iohannis, o alegere proastă

"În cazul în care se va face o asemenea ofertă, voi merge pe același principiu pe care vi l-am spus mai înainte. Eu doresc să fiu președintele tuturor românilor. Ar fi o onoare pentru mine să am și sprijin de la un partid istoric important cum este PNL. Punct", a arătat Meleșcanu, fost membru PDSR, PNL și APR.

Întrebat dacă PNL a ales bine când l-a desemnat pe Klaus Iohannis drept candidat, Meleșcanu a răspuns:

"Din punctul meu de vedere nu, dar asta este o chestiune strict personală. Nu eram în PNL ca să cunosc care erau condițiile care au condus la această decizie. Cred că a fost și un moment greu, demisia lui Crin Antonescu și lucrurile sau precipitat puțin. E greu să pleci de la primar la statutul de lider politic național. Dacă aș fi fost în partid aș fi votat contra".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel