Meleșcanu, AVERTISMENT pentru ambasadorul Rusiei

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a avut o întâlnire cu ambasadorului rus la Bucureşti, Valery Kuzmin.

Apoi, într-un interviu acordat lui Radu Tudor, Teodor Meleșcanu a trasat niște lucruri clare pentru ambasadorul Rusiei.

"Primirea ambasadorului Federației Ruse în vizită de prezentare corespunde practicii diplomatice uzuale la început de mandat.

Doresc sa subliniez elementele centrale pe care i le-am transmis în discuție:

1) relația cu Federația Rusă se subscrie angajamentelor asumate de țara noastră în cadrul UE și NATO;

2) în context, am accentuat că apartenența țării noastre la comunitatea de valori europene și euro-atlantice sunt elemente profund consensuale la nivelul societății românești;

3) am exprimat disponibilitatea de a realiza în continuare proiecte de cooperare, care să urmărească însă pragmatic atingerea unor obiective și interese mutuale, în domenii precum economic, cultural, științific și educațional;

4) pentru toate acestea, este necesară evitarea unei retorici inadecvate, care nu permite o abordare constructivă;

5) pe aceste coordonate, dialogul la nivel tehnic va continua. Însă doresc să accentuez: dialogul va continua în măsura în care interesele României vor fi avute în vedere", a spus Teodor Meleșcanu pentru Radu Tudor.

Întrebat dacă are de gând să-i transmită un mesaj ambasadorului Rusiei pentru interpretările sale după întâlnirea cu acesta, ministrul de Externe a zis: "În viziunea mea, dorința de dialog trebuie dovedită prin fapte și mai puțin la nivel declarativ. Trebuie dovedită printr-o abordare onestă de către partea rusă. Evidențierea doar a anumitor elemente ale unei discuții diplomatice, mai ales că vorbim de proiecte în această etapă, nu este calea cea mai potrivită.

[citeste si]

După cum menționam anterior, este necesară evitarea unei retorici inadecvate în declarațiile publice și focalizarea eforturilor către dialogul direct, care, și țin încă o data să subliniez, să fie în interesul mutual.

Dacă mai este nevoie, precizez că nu s-a semnat niciun fel de document, așa cum au apărut unele informații în mass-media".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel