EXCLUSIV  Meiroșu, certSIGN: Cu riscul de a fi cinici, trebuie să o recunoaștem! E un drum ireversibil, viitorul a sosit

Meiroșu, certSIGN: Cu riscul de a fi cinici, trebuie să o recunoaștem! E un drum ireversibil, viitorul a sosit
Meiroșu, certSIGN: Cu riscul de a fi cinici, trebuie să o recunoaștem! E un drum ireversibil, viitorul a sosit

Aurel Meiroșu, manager dezvoltare afaceri al certSIGN, a vorbit despre evoluția tehnologiei din ultimii ani.

Aurel Meiroșu, manager dezvoltare afaceri al certSIGN, invitat în cadrul dezbaterii organizate de DCMedia Group, intitulată "Digitalizarea României: noile provocări ale transformării digitale", a vorbit despre cum s-a schimbat lumea în ultimii ani datorită evoluției tehnologiei.

"Cu riscul să fim un pic cinici trebuie să recunoaștem că această pandemie a fost un trigger pentru absolut toate zonele pe care fiecare dintre noi le gestionăm, dincolo de faptul că sunt de business, tehnice, poate chiar și aspecte de ordin juridic pentru că iată, și în pandemie au apărut foarte multe reglementări, atât la nivel național, cât și european. Deci, personal, nu cred că de la marea industrializare din secolul XIX, omenirea a mai avut parte de un asemenea trigger, care, cel puțin pe termen mediu și lung, deci următorii 50-100 de ani pot schimba radical foarte multe aspecte, în primul rând din viața de zi cu zi și în interacțiunile cotidiene.

Aurel Meiroșu, trei exemple care arată evoluția tehnologiei

Vă dau trei exemple pe care cu toții le cunoaștem, cel puțin în ultimii 20 de ani, dar m-aș rezuma la ultimii 10 ani, trei exemple care în momentul de față au devenit mature și anume:

1. Tehnologia blockchain. Dincolo de NFT-uri și chestii speculative, discutăm despre o tehnologie care este pe de o parte foarte accesibilă, demonstrată că este sigură și îți permite să ai trasabilitatea foarte multor lucruri.

2. Motoarele electrice. Nu știu dacă ne gândeam în urmă cu 20 de ani că Dacia va fi electrică vreodată în viața asta. În momentul de față, dacă ești producător auto și nu ai motor electric, nu exiști sau vei dispărea.

3. Ne uităm, pentru că iată, am nimerit într-un moment plăcut mie personal, cel financiar-bancar, ne uităm la toată transformarea cu privire la interacțiunea efectivă a clientului cu serviciile bancare. Și aici trebuie să recunoaștem că ce s-a întâmplat cu Revolut în urmă cu 5-7 ani a fost o ștachetă ridicată a sistemului bancar, e o întreagă discuție, dar iată unde au ajuns colegii din industrie în 5-7 ani. 

Ei bine, este un drum ireversibil. Cel puțin în momentul de față nimeni nu se mai gândește să revină la tradițional. Putem spune chiar că viitorul a sosit. Cred că a început ieri, era sosit, și asta este direcția. Evident, există o componentă care în mod natural își face prezența și anume zona de reglementare. Spun natural pentru că orice abordare care se dovedește a fi utilă, constructivă și validată de piață, în mod normal apare nevoie de reglementare.", a explicat Aurel Meiroșu, manager dezvoltare afaceri al certSIGN.

Detalii despre certSIGN

De la înființarea sa în 2006, certSIGN și-a propus să susțină companiile și organizațiile în efortul de simplificare și eficientizare a proceselor, în deplină siguranță, potrivit site-ului companiei.

În prezent, certSIGN este principalul producător și dezvoltator de soluții criptografice și servicii de încredere din România, în conformitate cu cerințele Regulamentului eIDAS. Soluțiile noastre sunt dezvoltate integral în România și proiectate special pentru necesitățile specifice mediului de business și pentru facilitarea relațiilor cu instituțiile publice, având o contribuție esențială la transformarea digitală a acestora.

certSIGN are proiecte în domeniul identității digitale, al serviciilor de încredere, al arhivării cu valoare legală și al securității cibernetice în peste 20 de țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel