Mega Image a dat lovitura. Tranzacție uriașă

Proprietarul Mega Image,  Delhaize, a bătut palma pentru o fuziune de aproape zece miliarde de euro. 

Olandezii de la Ahold au bătut palma cu grupul belgian, Delhaize, pentru o tranzacție de 9,8 miliarde de euro. Acţionarii grupului olandez de supermarketuri Ahold şi cei ai rivalului belgian Delhaize au aprobat luni fuziunea celor două companii. A fost astfel înlăturat ultimul obstacol care stătea în calea creării celui de al patrulea mare grup de distribuţie din Europa, informează Reuters, citată de Agerpres.

Royal Ahold NV va prelua Delhaize Group într-o fuziune pe bază de schimb de acţiuni în valoare de 9,8 miliarde de euro. Acţionarii Delhaize vor primi 4,75 acţiuni ordinare Ahold pentru fiecare acţiune ordinară Delhaize pe care o deţin.

Organismele de reglementare din SUA şi Belgia urmează să se pronunţe asupra tranzacţiei. Analiştii cred că este puţin probabil să se opună. În urma fuziunii, va lua naştere un gigant cu peste 6.500 de magazine şi peste 375.000 de angajaţi în Europa şi SUA. În condiţiile în care realizează venituri de aproximativ 38 de miliarde euro, Ahold este semnificativ mai mare decât Delhaize, astfel că va deţine un pachet de 61% din entitatea rezultată în urma fuziunii.

[citeste si]    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel