Mega-fuziune. A fost creat un gigant, lider mondial, în domeniul gazelor industriale

brua
brua

Producătorul german de gaze industriale Linde, care are operaţiuni şi în România, şi rivalul american Praxair au anunţat marţi că au ajuns la un acord de principiu pentru o fuziune între egali, care va da naştere unui gigant în domeniul gazelor industriale. 

Acţionarii celor două grupuri vor deţine fiecare 50% din acţiunile noii entităţi, care va avea o valoare de piaţă de 65 de miliarde de dolari. Investitorii Linde vor primi 1,54 acţiuni la noua entitate pentru fiecare titlu Linde, în timp ce acţionarii Praxair vor primi o acţiune la noua entitate pentru fiecare titlu Praxair. 

"Sub brandul Linde vrem să combinăm capacităţile tehnologice şi afacerile companiilor noastre pentru a crea un lider în domeniul gazelor industriale", a declarat directorul general de la Linde, Aldo Belloni.

Noua entitate, care în 2015 ar fi realizat o cifră de afaceri de 30 de miliarde de dolari, va fi cotată la New York şi Frankfurt. Preşedintele director general de la Praxair, Steve Angel, va deveni CEO al noii entităţi, iar preşedintele consiliului director de la Linde, Wolfgang Reitzle, va prezida Consiliul de Administraţie al noii societăţi.

Noul lider mondial

Prin unirea forţelor, Linde şi Praxair vor devansa rivalul francez Air Liquide, creând noul lider mondial pe piaţa gazelor industriale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel