Medvedev amenință că "va da foc" Ucrainei dacă Occidentul îi va mai livra arme. "Suntem pregătiți să folosim toate tipurile de arme"

Sursa Agerpres
Sursa Agerpres

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei amenință că "va da foc" Ucrainei dacă Occidentul îi va mai livra arme.

Fostul prim-ministru al Rusiei, Dmitri Medvedev, a spus că toată Ucraina "va arde" dacă Occidentul va furniza Kievului arme mai sofisticate, scrie The Telegraph.

Declarația vicepreşedintelui Consiliului de Securitate al Rusiei,vine după ce SUA au anunțat vineri că vor oferi Ucrainei un pachet de ajutor de 2,2 milioane de dolari, care include rachete care își vor dubla raza de atac. Bomba cu diametru mic lansată la sol ar permite armatei Ucrainei să lovească ținte la distanță de două ori mai mare decât cea a rachetelor Himars pe care le deține în prezent.

Astfel, Ucraina ar putea să efectueze atacuri mai profunde în interiorul teritoriului deținut de Rusia, cum ar fi Crimeea. Într-un interviu acordat instituției de știri RBC aliniate la Kremlin, Dmitri Medvedev a spus că orice alte lovituri ar forța Moscova să riposteze.

Medvedev amenință cu arma nucleară



"Nu vor fi negocieri în acest caz, ci doar lovituri de răzbunare. Întreaga Ucraină care rămâne sub conducerea Kievului va arde", a spus el, amenințând astfel cu un posibil atac nuclear.

"Răspunsul nostru poate fi orice. Președintele Rusiei a spus acest lucru destul de clar. Nu ne punem limite și, în funcție de natura amenințărilor, suntem pregătiți să folosim toate tipurile de arme. În conformitate cu documentele noastre doctrinare, inclusiv Fundamentele politicii de stat privind descurajarea nucleară", a declarat Dmitri Medvedev.

Comentariile sale au venit în ziua în care rușii au vorbit despre un alt presupus atac al Ucrainei pe teritoriul Rusiei asupra unui depozit și a unei fabrici de petrol care era folosită la reconstrucția podului Kerci avariat din Crimeea. Rusia a dat vina pe Ucraina pentru atacul care a provocat un incendiu uriaș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel