Mediul de afaceri STRIGĂ după ajutor URGENT. Teodorovici: "Viitorul devine tot mai sumbru"

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a postat pe rețelele de socializare un semnal de alarmă pentru Guvernul Orban, în ceea ce privește pandemia de coronavirus și măsurile care ar trebui luate pentru mediul de afaceri.

"Iohannis, Orban, colegi parlamentari: mediul de afaceri STRIGĂ după ajutor URGENT!!!‼️

A mai trecut o zi în care Orban&Co sunt în "izolare" totală, fără să facă ceva concret pentru economia noastră. Oare câte zile trebuie să mai treacă din timpul acestei crize, când contează fiecare oră în care acţionezi mai devreme în lupta cu acest virus şi cu imensele pagube pe care le produce în plan social şi economic?!?", a scris Eugen Teodorovici pe pagina de Facebook. 

Viitorul devine tot mai sumbru

"Cu fiecare oră ce trece fără decizii şi măsuri în economie, viitorul devine tot mai sumbru...

Astăzi am discutat în cadrul unei video-conferințe cu reprezentanți ai uneia din cele mai afectate ramuri ale economiei – operatorii din turism. Toate propunerile venite din partea lor se vor regăsi printre măsurile cuprinse în forma îmbunătățită a PLANULUI DE SALVARE ECONOMICĂ A ROMÂNIEI, pe care-l voi transmite colegilor din Parlament în zilele următoare. Totodată, cei implicați în discuțiile de azi, au anunțat că vor iniția o petiție online, pentru a urgenta adoptarea de către clasa politică și factorii decizionali, a măsurilor atât de necesare lor, petiție ce va fi disponibilă pe site-ul petitieonline.com", a completat el. 

"Am depășit și al 12-lea ceas"

"Atrag atenția asupra faptului ca am depășit și al 12-lea ceas, iar guvernul își dovedește incapacitatea de a-și asuma acele măsuri care să ajute economia românească și să prevină colapsul economic.

Am spus-o în ultimul timp, de mai multe ori, iar preşedintele Comisiei Europene, a confirmat - Europa a aprobat derogarea temporară de la orice reguli privind deficitul bugetar!!! Avem cu adevărat acum (dar doar TEMPORAR!!!), șansa de a face ceva pentru români și pentru România, mai mult ca niciodată!!! În context, trebuie să avem în vedere și faptul că toate țările se vor confrunta cu o situație economică extrem de dură, iar firmele cu capital majoritar străin din România vor fi tentate să scoată capitalul în afara granițelor țării, pentru a-și ajuta țările de proveniență. Acest lucru poate fi prevenit prin măsuri concrete și adoptate rapid. O posibilă soluție ar fi, spre exemplu, aplicarea unui nivel crescut al impozitului asupra dividendelor, pe o perioadă limitată de timp, pentru a descuraja astfel externalizarea capitalului, așa cum spunea tânărul Caramitru", a mai scris Teodorovici.

TREBUIE înființat URGENT un Comitet pentru situații de urgență în economie

"A mai trecut, așadar, o zi în care "specialiștii" guvernului Orban nu realizează că nici coronavirusul, nici șocul economic ce va urma nu țin de o anumită culoare politică și că măsurile economice trebuie să vizeze în ansamblul ei economia românească și nu să țintească sectorial anumite probleme. Trebuie să ne ocupăm URGENT de cauze, căci efectele vor fi prea greu de remediat ...!!!

Stimați factori de decizie ai României, TREBUIE înființat URGENT un Comitet pentru situații de urgență în economie, similar CNSSU.

De aceea, va rog, încetați să vă mai ascundeți în spatele așa-ziselor proceduri de legiferare ori moțiuni sau alte inițiative parlamentare și să ne asumăm cu toții adoptarea unor decizii transpuse imediat în ordonanțe de urgență! Încetați să mai gândiți politic și începeți să guvernați această țară! Toți, ÎMPREUNĂ – președinte, parlamentari, guvern și partide politice! Timpul, populația și mediul de afaceri nu mai au răbdare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel