EXCLUSIV  Mediu ostil în România pentru o industrie de vârf de care depinde fiecare dintre noi

Contribuția industriei farmaceutice inovatoare la PIB-ul României este uriașă. În țara noastră, acestei ramuri a economiei i-a fost creat un mediu ostil, deși oferă mii de locuri de muncă, aduce venituri statului și salvează sute de mii de vieți.

Directorul executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Dan Zaharescu, a vorbit la DC News despre această situație.

"Industria farmaceutică ar trebui să fie încurajată să-și dezvolte activitățile în România, dar din păcate se realizează exact opusul acestei tendințe. În România s-a creat un mediu ostil industriei farmaceutice și sunt numeroase companii care și-au închis site-uri de fabricație în țara noastră sau au concediat mulți angajați. Oricum, în România, la ora actuală, noi creăm direct 3.500 de locuri de muncă, iar factorul de multiplicare și creare de locuri de muncă în aval este patru, adică se creează circa 15.000 de locuri de muncă datorită industriei farmaceutice inovatoare în România", a spus Dan Zaharescu la DC News.

"De mai bine de opt ani, lista de medicamente compensate nu a fost actualizată. Au fost câteva tentative timide în ultimii doi ani, dar condițiile impuse medicamentelor care trebuiau să intre pe această listă au fost extrem de dure. Și asta nu pentru că medicamentele nu sunt bune, ci deoarece resursele care pot fi alocate sunt foarte limitate. Sunt multe medicamente spectaculoase care vindecă chiar și boli incurabile. Din păcate, puțini pacienți români au acces la aceste medicamente", a mai zis specialistul.

Răspunsul integral după minutul 8:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel