Medicul Tudor Ciuhodaru vrea pedeapsa maximă pentru agresorii personalului medical

Tudor Ciuhodaru
Tudor Ciuhodaru

Medicul Tudor Ciuhodaru, deputat PC, solicită adoptarea de urgenţă a proiectului de act normativ care prevede pedeapsa maximă pentru cei care agresează personalul medical, precum şi asigurarea pazei Unităţilor de Primire a Urgenţelor de către poliţişti.

Solicitarea parlamentarului vine după ce, marți, un brancardier a fost înjunghiat de un pacient aflat sub îngrijiri medicale la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Cluj-Napoca.

Ciuhodaru susţine necesitatea realizării unui cod de bune practici în spital, atât pentru personalul medical, cât şi pentru pacienţi. În opinia sa, această iniţiativă legislativă este doar una dintre cele ce vor realiza un sistem medical în care relaţia pacient - medic va fi din nou cea mai importantă.

Printre motivele invocate de deputatul ce lucreaza de aproape doua decenii in UPU sunt numeroasele cazuri de agresiuni in unitatile de primire urgente din spitale dar si faptul ca sanctionarea actelor de violenta indreptate impotriva medicilor la datorie ar descuraja aceasta agresivitate, permitandu-i personalului medical sa poata actiona eficient in interesul pacientului.

"Suntem de aceeaşi parte a baricadei când încercăm imposibilul. De aceea spun "Bună dimineaţa Ministerului Sănătăţii!". Acum mai bine de un an spuneam, în plenul Camerei Deputaţilor, că personalul medical aflat în misiune este supus, nepermis de des, agresivităţii verbale şi fizice din partea pacienţilor şi aparţinătorilor. Atrăgeam atenţia Parlamentului României că din ce în ce mai mulţi dintre cei care încearcă să salveze vieţi sunt agresaţi, umiliţi, înjunghiaţi, bătuţi. De multe ori chiar de către cei cărora le salvează viaţa.

Nici astăzi acest proiect de lege nu a fost adoptat. Acest proiect legislativ a beneficiat doar de avizul negativ din partea ministerului de resort. Se pare că a mai trebuit fie înjunghiat un brancardier de la UPU Cluj pentru ca legile pe care le iniţiez, pornind de la o realitate dureroasă, să intre în atenţia guvernanţilor", conform unui comunicat transmis redacției De Ce News de către , Tudor Ciuhodaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel