Medicul Egri Eduard, recomandări pe timp de caniculă: Hidratare adecvată cu apă, nu sucuri, ceaiuri îndulcite

Foto Pexels
Foto Pexels

Medicul Egri Eduard are câteva recomandări importante, în contextul temperaturilor ridicate.

„Copiii și canicula, câteva recomandări:

1. Hidratare adecvată cu apă (nu sucuri, ceaiuri îndulcite, etc)

2. Protejarea capului cu o șapcă, eventual ochelarii de protecție solară la cei mai mari,

3. Evitarea expunerii la soare  a zonelor întinse ale pielii corpului și folosirea cremelor de protecție solară pentru zonele expuse,

4. Evitarea eforturilor fizice mari, excepție doar cei antrenați care fac sport de performanță sub supravegherea antrenorilor,

5. Prezentarea la medic în caz de apariție a durerilor de cap, grețurilor, frisoanelor sau arsurilor solare”, a scris, joi, 4 august, pe contul de Facebook, medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard.

Citește și...

Egri Eduard are un mesaj pentru cei care râd de persoanele care poartă mască de protecție în supermarket

Medicul Egri Eduard are un mesaj pentru cei care râd de persoanele care poartă mască de protecție în supermarket.

„Am văzut zilele trecute o persoană tânără în supermarket purtând masca iar la un moment dat un grup format de trei tineri a început să se hlizească și să comenteze.

Înainte de a face acest lucru ar trebui să vă gândiți puțin mai profund, poate aceea tânără are un sugar mic acasă, poate să fie imunocompromisă sau în tratament chimioterapic pentru o afecțiune oncologică sau hematologică (cancer, leucemie), poate are pe cineva bolnav grav acasă sau poate să vrea să se protejeze pur și simplu, sunt nenumărate situații individuale, de la adevărate drame sau persoane care au devenit extrem de vulnerabile în timpurile în care trăim până la persoane care consideră, pe bună dreptate, că este mai bine așa”, a scris, tot pe contul de Facebook, medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard.

Citește și...

COVID-19 are simptome noi. Medicul Carmen Dorobăț: S-ar putea confunda cu alte probleme infecțioase digestive

Medicul Carmen Dorobăț a atras atenția că infectările din această perioadă cu SARS-CoV-2 au simptone diferite față de cele de până acum.

„În momentul de față, nu avem forme grave de COVID-19. În momentul de față, sistemul sanitar din România nu se simte sub o presiune. Mulți dintre pacienți sunt urmăriți la domiciliu de către medicul de familie. Sfătuim populația, care dorește să nu se îmbolnăvească, să poarte mască în spațiile închise, pentru că aici e cea mai mare posibilitate de a contacta această infecție”, a spus, miercuri dimineață, medicul Carmen Dorobăț într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Cu privire la simptome, medicul Carmen Dorobăț a oferit următorul răspuns: „S-au schimbat. Nu mai asistăm la pierdere de gust și miros, dar asistăm la debut cu fenomene digestive, greață, vărsături, scaune diareice. S-ar putea confunda cu alte probleme infecțioase digestive. De asemenea, la copil am sesizat că pot apărea, câteodată, erupții la nivelul pielii, la debut. Sunt simptome pe care trebuie le știm!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel