Medicii protestează. Victor Ponta le transmite mesaje pe Facebook

Medicii şi asistentele protestează în faţa Ministerul Sănă­tă­ţii, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii, marţi, între o­rele 10 - 12, pentru a atra­ge atenţia asupra marilor probleme din sistemul sa­nitar românesc.

"Vrem să atragem atenţia asupra faptului că spitalele publice sunt dirijate în mod intenţionat prin subfinanţare astfel înâît locul lor să fie luat de spitalele private. Am solicitat o finanţare reală a spitalelor publice şi acest lucru se poate realiza prin creşterea nivelului de finanţare de la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate către bugetul sănătăţii.

În urmă cu 15 ani, nivelul de finanţare era de aproximativ 60% şi în prezent este de 30% în condiţiile în care numărul pacienţilor a crescut. De asemenea, am solicitat finanţarea tuturor programelor de sănătate pentru pa­cienţii neasiguraţi din bugetul Ministerului Sănătăţii şi creşterea nivelului de decontare a serviciilor medicale în spitalele publice la nivelul de piaţă al costurilor. Pe 7 aprilie 2014, Federaţia SANITAS a semnat cu Ministerul Sănătăţii un acord şi nu s-a rezolvat nimic într-un an de zile. Am avut întâlniri cu toţi factorii de decizie, am suspendat acţiunile de protest anul trecut şi ne-am ales doar cu promisiuni fără acoperire", a declarat Doina Fănică, liderul SANITAS - Filiala Argeş, scrie B365.

Victor Ponta, mesaj pentru medici pe Facebook

Victor Ponta, de Ziua Mondială a Sănătății, în timpul în care medicii protestau, a transmis un mesaj pe Facebook. 

"De Ziua Mondială a Sănătății le mulțumesc tuturor doctorilor și personalului medical din spitalele românești care își fac meseria cu seriozitate și cu gândul la oameni, în ciuda lipsurilor și greutăților.

Cred cu tărie că cetățenii români au dreptul la tratament corect și accesibil la fel ca toți cetățenii europeni. I-am cerut ministrului Sănătății ca imediat după Paște să aibă finalizată lista cu noile prețuri ale medicamentelor. Este vorba despre o reducere importantă a prețurilor, care va ajuta foarte mulți oameni!", a scris Victor Ponta pe Facebook.

VEZI ȘI: Soluție șoc pentru criza de medici din România: import de personal din Bulgaria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel