Medicii cu contribuţii deosebite în pandemie, premiaţi

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Cadrele medicale care au avut contribuţii deosebite în timpul pandemiei de COVID-19 au fost premiate, vineri, în cadrul unei ceremonii organizate de Colegiul Medicilor Bucureşti şi Societatea Română de Microbiologie.

"Discutăm tot timpul de resursele umane din sănătate şi trebuie să aducem şi un suflu pozitiv pentru a putea atrage oamenii să rămână în România şi să îşi desfăşoare activitatea în sistemul medical din ţara noastră. (...) Nu sunt pentru directori (diplomele - n.r.). Sunt pentru medicii sau asistenţii medicali care au lucrat în timpul pandemiei direct, au coordonat centre de evaluare. Ştiţi bine că în ultimul val al pandemiei am trecut cu mult mai multă uşurinţă şi fără victime la fel de multe ca în anul precedent. (...) Această idee a centrelor de evaluare a fost foarte bună, am lucrat foarte bine şi cu Direcţia de Sănătate Publică, cu spitalele care au lucrat pentru coordonarea acestor centre şi pentru diagnosticul pacienţilor", a spus ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, la festivitatea de decernare a diplomelor.

Cei care vor primi aceste premii sunt fie membri ai Colegiului Medicilor Bucureşti, fie membri ai Ordinului Asistenţilor Medicali.

"Suntem la sfârşitul unei pandemii, în care vaccinarea a fost un element important, care a făcut diferenţe şi a ajutat ca mult mai puţini pacienţi să ajungă în secţiile de ATI şi mortalitatea să fie mult mai mică după această intervenţie terapeutică. (...) Am reuşit să trecem peste această pandemie pentru că personalul medical a fost acolo, pentru că personalul medical a răspuns şi chiar la începuturile acestei pandemii fără să aibă multe lucruri din cele de care aveau nevoie", a afirmat preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, Cătălina Poiană.

Ea a mulţumit medicilor şi asistenţilor medicali care au reuşit să facă faţă unei situaţii care a reprezentat "o provocare pentru întreaga lume", scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel