Medici renumiți la nivel mondial, consilieri onorifici ai ministrului Sănătății

Victor Costache, ministrul Sănătății
Victor Costache, ministrul Sănătății

Mai mulți medici ce sunt renumiți la nivel mondial sunt consilieri onorifici ai ministrului Sănătății, Victor Costache. 

Trei medici de renume la nivel internațional sunt, începând de luni, consilierii onorifici ai ministrului Sănătății, Victor Costache, cu care va lucra pe două domenii: programe de sănătate și proiecte de cercetare, scrie Mediafax. 

Începând de luni, medicii Kak Khee Yeung -Amsterdam UMC, Sheriff Sultan- Galway Clinic și prof. dr. T Sloane Guy - Sidney Kimmel Medical College sunt consilierii onorifici ai ministrului Sănătății.

„Am lucrat cu toți cei 3 medici care fac performanță ca specialiști, dar și ca manageri de top. Mă bucură și mă onorează că au acceptat să lucrăm împreună pe două domenii importante, programe noi de sănătate, dar și proiecte de cercetare care sunt priorități ale echipei mele. România a uitat de cercetarea medicală care aduce beneficii în dezvoltarea serviciilor medicale de calitate pentru pacienți. Imi doresc să deschidem sistemul sanitar către lume ", a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății, potrivit unui comunicat de presă.

Cine sunt cei trei medici

Potrivit sursei citate, Kak Khee Yeung conduce consorțiul formate din diferite spitale din Europa care încearcă să obțină finanțare de la UE pentru tratarea bolilor aortice. Dr. KK Yeung este cercetătoare translațională, este chirurg vascular și director de cercetare în chirurgie vasculară.

Sherif Sultan, medic irlandez, de origine egipteană, este unul dintre cei mai bine cotați chirurgi și cercetători în domeniul bolilor cardio-vasculare din lume.

Prof. dr. T Sloane Guy este, conform informațiilor Ministerului Sănătății, specialistul numărul 1 în chirurugie robotică în lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel