Medici renumiți, implicați în expertize medico-legale

Dana Lascu / 21 aug 2018 / 15:56 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Un proiect de act normativ pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății prevede ca profesori - şefi de disciplină din diferite specialităţi medicale, precum prof.dr. Ioan Lascăr, prof. dr. Mircea Beuran sau prof.dr. Monica Pop să poată fi cooptaţi la lucrările Comisiei superioare medico-legale pentru a contribui la lămurirea problemelor a căror rezolvare o cere justiţia în diferite expertize medico-legale.

Potrivit proiectului unui act normativ publicat astăzi pe site-ul Ministerului Sănătăţii la secțiunea de transparență decizională, lista cuprinzând specialiştii care pot fi cooptaţi la lucrările comisiei din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici" se aprobă prin ordinul ministrului Sănătății.

Motivarea actului normativ arată că lista a fost propusă, inițial, spre aprobare prin ordin al ministrului Sănătăţii în perioada octombrie - noiembrie 2017, dar în urma publicării au fost efectuate observaţii şi propuneri privind componenţa. Ea a fost actualizată prin eliminarea persoanelor pensionate sau decedate şi prin identificarea de noi specialişti, conform informaţiilor publicate pe site-ul MS.

Conform documentului, din listă fac parte peste 350 de specialişti, printre care se numără:

- prof. dr. Dragoş Vinereanu de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti,

- prof. dr. Mircea Beuran, prof.dr. Ioan Lascăr și asist. univ. dr. Bogdan Opriţa, de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti,

- prof. dr. Irinel Popescu, Prof.dr.Mircea Diculescu şi prof. dr. Ioanel Sinescu - Institutul Clinic Fundeni Bucureşti,

- prof. dr. Adrian Streinu Cercel şi prof. dr. Alexandru Rafila - Institutul Naţional de Boli Infecţioase „prof. dr. Matei Balş" Bucureşti,

- prof. dr. Monica Pop - Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti,

- prof.dr.Horaţiu Suciu, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş,

- Prof.dr.Şerban Bubenek și prof. dr. Vlad Anton Iliescu - Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof.dr.C.C.Iliescu"

- Conf.dr. Dragoş Bumbăcea, de la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias" Bucureşti,

- Prof.dr.Crina Sinescu, Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni " Bucureşti

- Conf.Dr.Victor Strâmbu, Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr.Carol Davila " Bucureşti

- prof.dr.Dan Enescu, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu" Bucureşti.

Proiectul a fost afişat marţi, 21 august, pe site-ul Ministerului Sănătății, și este în dezbatere publică până la 1 octombrie, iar în termen de zece zile se pot face propuneri și se pot aduce obiecții viitorului act normativ.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25