Medici, decorați. Iohannis, moment de mare însemnătate

Klaus Iohannis a decorat, marţi, mai multe instituţii medicale şi medici din Bucureşti şi din ţară, context în care a subliniat că este nevoie rapid de măsuri concrete pentru rezolvarea problemelor cronice ale sistemului sanitar românesc.

'Când vorbim despre viitor, vorbim despre tineri medici, cărora le revine datoria de a duce mai departe numele predecesorilor lor şi reputaţia spitalelor în care s-au format, dar şi despre proiectele şi obiectivele pe care ni le-am asumat în plan extern. Viitorul înseamnă acces universal la actul medical şi un nou concept bazat pe prevenţie, medicină personalizată, inovare şi sustenabilitate. Pentru atingerea acestor obiective, este nevoie rapid de măsuri concrete pentru a rezolva problemele cronice ale sistemului sanitar românesc', a spus şeful statului la ceremonia de decorare.

Moment de mare însemnătate

El a subliniat că pentru români 2018 este un moment de mare însemnătate, în care 'celebrăm trecutul şi vorbim despre viitor, despre viziune, despre cum va arăta România peste 100 de ani'. În acest context, Iohannis a precizat că Centenarul Marii Uniri reprezintă cel mai potrivit prilej pentru a acorda Ordinul 'Meritul Sanitar' spitalelor care împlinesc un număr semnificativ de ani de la înfiinţare, ani în care s-au remarcat prin rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical, declarându-se bucuros că această recunoaştere are loc în perioada în care se marchează şi Ziua Mondială a Sănătăţii.

'Când evocăm trecutul, ne gândim la medici de excepţie, care au făcut cunoscut numele ţării noastre peste hotare, la promotori ai unor specialităţi medicale precum urologia sau chirurgia plastică şi reconstructivă, la spitale care le poartă numele în semn de profundă consideraţie şi recunoaştere a meritelor lor. Ne referim, totodată, la spitale care, în pofida greutăţilor cu care se confruntă sistemul de sănătate din România, au reuşit de-a lungul deceniilor de existenţă şi reuşesc şi în continuare, prin devotamentul şi efortul cadrelor medicale şi echipelor de management, să ofere servicii de calitate tuturor românilor', a adăugat preşedintele Iohannis.

El a subliniat că modelele de bune practici trebuie recunoscute şi valorificate. 'Cu medici de excepţie, cu echipe de management animate de determinare şi abnegaţie, precum cele din care faceţi parte şi dumneavoastră, vom avea spitale în care să păşim cu încredere. Sunteţi exemple de profesionalism, responsabilitate, dăruire şi efort continuu în slujba unei cauze nobile, aceea de a avea grijă de sănătatea noastră, a tuturor. Am certitudinea că veţi contribui la acea schimbare a sistemului medical românesc pe care ne-o dorim cu toţii', le-a transmis preşedintele Iohannis medicilor prezenţi la ceremonie.

Ordinul Meritul Sanitar

Au primit Ordinul 'Meritul Sanitar', în grad de Comandor, Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Miercurea Ciuc şi Spitalul Clinic nr. 1 Căi Ferate Witting din municipiul Bucureşti, Ordinul 'Meritul Sanitar' în grad de Ofiţer Spitalul Clinic 'profesor dr. Theodor Burghele' din Bucureşti şi Spitalul Clinic de Pediatrie din municipiul Sibiu, Ordinul 'Meritul Sanitar' în grad de Cavaler Spitalul Militar de Urgenţă 'profesor dr. Agrippa Ionescu' din Bucureşti, Centrul Naţional Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru copii 'dr. Nicolae Robănescu' din Bucureşti şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Vaslui.

[citeste si]

De asemenea, preşedintele Iohannis a conferit Ordinul Naţional 'Steaua României' în grad de Cavaler prof. univ. dr. Nicolae Hâncu şi Ordinul 'Meritul Sanitar' în grad de Cavaler lui Nicolae Fotin.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel