Medic amendat pentru că făcea TESTE FALSE de coronavirus

Un medic din județul Bacău a fost amendat cu 2000 de lei, deoarece făcea teste false de coronavirus, în schimbul sumei de 50 de lei. 

Medicul de familie Răzvan Mihai Oancea și-a cumpărat un termoscaner pentru a-i testa pe pacienții din comuna Huruiești, județul Bacău, iar pentru o consultație și o spirometrie pulmonară cerea 50 de lei, potrivit Realitatea Plus. 

Pe lângă amenda de 2000 de lei, medicul din Bacău nu mai are voie să folosească termenul de „testare/depistare COVID-19". În plus, i s-a interzis utilizarea aparatului pentru lipsa documentelor înregistrate și avizate de Ministerul Sănătății.

Medicul se apără

„Urmare a verificărilor efectuate la CMI Tătăraşti - punct de lucru Huruieşti, s-a aplicat sancţiune contravenţională conform (...) în valoare de 2.000 lei şi s-a impus interzicerea utilizării aparatului «camera de termoviziune», deoarece pentru acesta nu s-a făcut dovada documentelor care să ateste încadrarea în categoria dispozitivelor medicale «înregistrare, avizare MS» şi a protocolului de utilizare a acestuia", au transmis, sâmbătă, reprezentanții DSP Bacău într-un comunicat de presă.

„Este un aparat aprobat de Ministerul Sănătății care măsoară temperatura. Dacă pacientul are temperatură crescută, este un risc de o formă gripală. În comună avem vreo patru cazuri de izolare la domiciliu și atunci am achiziționat acest dispozitiv. Conform Casei de Sănătate, medicul are voie să-și ia termoscaner și are voie să-și pună un tarif", spunea medicul Răzvan Mihai Oancea pentru MEDIAFAX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel