Mechel suspendă producția din România și Ucraina

mechel dc
mechel dc

Grupul rus Mechel, cu activități metalurgice și minerit, a hotărât să suspende temporar operațiunile de producție din România și Ucraina, din cauza condițiilor dificile de piață, informează Mediafax.

”Din cauza preţurilor nefavorabile de pe pieţele europene ale oţelului (...) şi cererii slabe pentru produse prelucrate, producţia la combinatele siderurgice ale Mechel din România este suspendată temporar. Decizia a fost luată pentru a reduce costurile şi a sincroniza producţia cu cererea din piaţă. Decizia a fost înlesnită parţial de faptul că unităţile din România şi-au realizat deja planurile de producţie pentru acest an,” se arată într-un comunicat transmis vineri de Mechel.

Oțelăriile electrice de la Mechel Târgoviște și Ductil Steel oțelu Roșu își suspendă activitatea temporar, începând e miercuri și joi. De asemenea, producția prin laminare de la Târgoviște va fisuspendată începând de pe 27 noiembrie, iar pe 15, aceeași lună, se vor opri și laminoarele și producția la Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila și Mechel Câmpia Turzii.

Producția din Donețk, Ucraina, e și ea suspendată temporar din cauza creșterii costurilor și profitabilității reduse, cauzată de creșterea constantă a prețurilor pentru materia primă. ”În timp ce producţia la aceste unităţi siderurgice este suspendată temporar vor fi luate toate măsurile necesare pentru a menţine capacitatea operaţională a unităţilor afectate şi pentru a efectua lucrări de mentenanţă pe timp de iarnă,” spune comunicatul.

Suspendarea producției nu va afecta volumul vânzărilor, iar angajații implicați își vor primi salariile întregi, iar cei care nu au fost incluși for fi remunerați pentru perioada de inactivitate sau vor intra în șomaj tehnic. Compania notează că producția va fi reluată imediat ce condițiile de piață vor permite.

Compania a scos la vânzare numeroase active, pentru a-și reduce datoriile și a finanța un proiect minier. Mechel este prezent în România din 2002 şi deţine Mechel Târgovişte, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Oţelu Roşu şi Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel