MCV, vot împotriva României. Rotaru: Acești oameni trebuie scoşi din viaţa politică

Monica Macovei
Monica Macovei

Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru consideră că europarlamentarii români care au votat, marţi, rezoluţia nelegislativă privind statul de drept în România ar trebui scoşi din viaţa politică şi din viaţa publică din România.

El a precizat, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că deputaţii europeni Monica Macovei, Daniel Buda, Adina Valean, Marian Jan Marinescu, Mihai Turcanu, Theodor Stolojan, Siegfried Muresan, Cristian Preda au avut o atitudine anti-românească.

"Alegătorii ne pot sancţiona la vot atunci când greşim, dar să ajungi ca europarlamentar ales de proprii tăi concetăţeni să votezi împotriva lor este un gest de sfidare şi trădare. În an centenar, nu putem accepta poziţia antiromânească a europarlamentarilor trimişi la Bruxelles să apere interesele naţionale şi care au votat împotriva României. Monica Macovei, Daniel Buda, Adina Vălean, Marian Jan Marinescu, Mihai Ţurcanu, Theodor Stolojan, Siegfried Muresan, Cristian Preda sunt numele europarlamentarilor pe care i-am trimis la Bruxelles şi care au votat împotriva României. Este o listă a ruşinii. Aceşti oameni lucrează împotriva ţării. Această listă trebuie publicată în fiecare zi, până la viitoarele alegeri europarlamentare. Prin vot, aceşti oameni trebuie scoşi din viaţa politică şi din viaţa publică", a declarat Răzvan Rotaru.

Parlamentarul PSD Botoşani a arătat că este inacceptabilă poziţia Parlamentului European care îşi permite să ceară României, printr-o rezoluţie ostilă, în mod explicit, să nu aplice legi care au trecut prin procesul democratic de adoptare şi prin filtrul Curţii Constituţionale.

Parlamentul European a adoptat, marţi, rezoluţia nelegislativă privind statul de drept în România, cu 473 voturi pentru, 151 de voturi împotrivă şi 40 de abţineri, un text care afirmă "profunda preocupare" a eurodeputaţilor faţă de reforma legislaţiei judiciare şi penale din România şi care "condamnă intervenţia violentă şi disproporţionată a forţelor de poliţie în timpul protestelor de la Bucureşti" din luna august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel