MCV. Toma Petcu (ALDE): Lovitură de stat

Parlamentul European
Parlamentul European

Vicepreşedintele ALDE şi preşedinte al organizaţiei judeţene a ALDE Giurgiu, Toma Petcu, a declarat luni, la Giurgiu, că menţinerea şi suplimentarea cu încă opt puncte a MCV înseamnă că intrarea României în Schengen este din ce în ce mai departe.

"Mă surprinde votul MCV dat şi pe raport şi pe rezoluţie atâta timp cât ştim foarte bine că anul trecut şi acum doi ani de zile foarte mulţi oficiali europeni spuneau că România este poate ţara în care lupta anticorupţie se duce cel mai aprig, este ţara în care independenţa justiţiei este cel mai mult respectată şi deveneam un model pentru alte ţări printre care şi Bulgaria.

Ce s-a întâmplat într-un an de zile nu am înţeles foarte bine, probabil că această luptă anticorupţie ar fi trebuit să continue cu domnul Coldea în funcţia de adjunct al SRI-ului, probabil să fie în continuare cu doamna Kovesi în fruntea DNA-ului şi atunci poate România devenea model. Menţinerea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, dar nu numai menţinerea, ci şi punerea a încă opt puncte pe lângă cele 12 existente înseamnă că intrarea României în Schengen pe care ne-o dorim cu toţii este din ce în ce mai departe", a declarat Toma Petcu.

"Asta înseamnă o lovitură de stat"

El spune că i se pare de neacceptat ca europarlamentari români să voteze pentru o declaraţie care într-un fel "condamnă, critică" statul român.

"Dacă ne uităm nu mai departe de 2015, Ponta a trebuit să plece din cauza unor probleme de justiţie care i-au fost create premierului Ponta. Nu sunt fanul lui şi nu am fost niciodată, dar, totuşi, să pleci din funcţia de prim-ministru când mai aveai aproape un an de mandat pentru un dosar care mai târziu a primit o soluţie favorabilă, adică nu s-au verificat şi nu s-au confirmat toate acele fapte, cred că asta înseamnă o lovitură de stat şi schimbarea ordinii de drept într-un stat, astea nu o să pot să le accept niciodată", a mai afirmat Toma Petcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel