MCV. Tăriceanu contrazice PSD: Cine a vorbit despre acest lucru...

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat informațiile apărute în presă potrivit cărora PSD ar dori contestarea raportului MCV. 

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că raportul MCV, întocmit de Comisia Europeană, nu poate fi atacat sau contestat.

"Raportul MCV nu este un act juridic. El conține niște recomandări. El nu poate fi atacat sau contestat în justiție. Cine a vorbit despre acest lucru poate nu a fost suficient de atent la exprimare. O să le spun. Mecanismul de cooperare și verificare, un instrument mai degrabă juridic, el este cel care ar putea să fie supus unei analize și contestat.

Recomandările făcute de Comisie trebuie să le analizăm și trebuie făcută o discuție mai aplicată cu cei de la Comisie, cu responsabilii pe cooperare și verificare. Având în vedere abordarea diferită dintre noi și funcționarii de la Comisie, mă întreb următorul lucru: Cum este respectată suveranitatea Parlamentului în momentul în care intervin niște funcționari de la Comisie, care nu au niciun fel de legitimitate? Pot ei prin solicitările pe care le fac să înfrângă dorința Parlamentului și suveranitatea?

Probabil că în această dispută ar fi util să constituim o comisie formată din experți în drept români și străini, care să analizeze toate aceste lucruri pentru că din ce am văzut până acum abordarea Comisiei este una subiectivă.Nu ține cont de elemente pe care noi le-am prezentat și justificat. Lucrurile acestea trebuiesc lămurite., a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel