EXCLUSIV  MCV european, populism în PE. Pippidi: Ursula a promis ce nu poate da. E o minciună

FOTO AGERPRES / EPA
FOTO AGERPRES / EPA

Într-un interviu acordat DC News, politologul Alina-Mungiu Pippidi a vorbit despre ideea înfiinţării unui MCV european şi despre piedicile care stau în calea acestui proiect discutat la nivelul Parlamentului European.

“Ideea, în principiu, e bună, doar că e o prostie de la un capăt la altul. Problema e că MCV-ul e o anexă la un tratat în care spune că dacă nu faci cutare şi cutare, te expui următoarelor sancţiuni. Acel tratat ţi se aplică pentru că l-ai semnat. Doar că în afară de români şi de bulgari, celelalte ţări nu au semnat acest tratat. (…) Ceea ce poţi face e să foloseşti articolul 7 din tratatul actual, ceea ce deja s-a început cu Polonia şi Ungaria. Dar e foarte greu, pentru că la un moment dat îţi va trebui  o majoritate foarte mare pe care e greu să o construieşti

(…) În momentul de faţă a crescut foarte mult populismul. De ce vorbim noi de ‘MCV-ul european’ pe care a trebuit să-l promită Ursula von der Leyen, deşi ea nu avea nicio intenţie? Pentru că în populismul din campanie, unele partide s-au repezit să promită asta alegătorilor. De fapt toţi ştim că nu se poate face. Dar lumea pune asta în discuţie pentru că au promis. Verzii au promis asta, USR-PLUS a promis asta alegătorilor. După aia trebuie să arăţi că te ţii de cuvânt”, a explicat Alina-Mungiu Pippidi.

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel