McDonald's vinde 80 % din operațiunile din China și Hong Kong

Mc Donalds
Mc Donalds

 McDonald's Corp a încheiat un acord privind vânzarea a 80% din operaţiunile sale din China şi Hong Kong unui consorţiu care include conglomeratul chinez de stat Citic Limited şi fondul american de private equity Carlyle Group, într-o tranzacţie a cărei valoare ar urma să se situeze la 2,08 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

 Conform acordului anunţat luni, McDonald's va păstra controlul a 20% din operaţiunile din China şi Hong, în timp ce Citic şi Carlyle Group vor avea participaţii de 52% şi, respectiv, 28%. 

Acordul evaluează operaţiunile McDonald's din China şi Hong Kong la aproximativ 2,1 miliarde de dolari. 

La fel ca şi alţi operatori de restaurante fast-food, McDonald's a decis să adopte sistemul de franciză şi a propus cumpărătorilor un acord de franciză pe o durată de 20 de ani, cu posibilitatea unei prelungiri pentru încă 10 ani. 

În prezent, McDonald's are peste 2.400 de restaurante în China şi peste 240 de restaurante în Hong Kong. În martie, McDonald's a anunţat că va reorganiza operaţiile din regiune, căutând parteneri strategici în China, Hong Kong şi Coreea de Sud. 

În România, McDonald's este lider al pieţei restaurantelor, cu 68 de restaurante în 21 de oraşe. Până în prezent, McDonald's a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 4.000 de angajaţi şi primeşte zilnic peste 190.000 de clienţi, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel