Mazăre vede cooptarea UDMR la guvernare doar în anumite condiții

Primarul Constanței, Radu Mazăre, nu exclde posibilitatea ca UDMR să fie cooptată la guvernare, pentru că România este "o țară foarte mică".

După ședința de Consiliu Local de luni, primarul Radu Mazăre, a precizat în ce condiții UDMR ar putea fi cooptată la guvernare, deși, în opinia sa, reprezentanții comunității maghiare nu ar trebui să facă parte din noul Executiv.

”Eu am spus foarte clar: dacă ni-i bagă pe gât cei din Europa și americanii și ne condiționează, asta e, îi înghițim. Dacă nu, nu văd de ce ar trebui să intre la guvernare. Sau mai exact nu ar trebui să intre sub nicio formă. Dacă sunt băgați cu forcepsul, asta e viața”, a declarat Mazăre.

”Dacă există o explicație logică și suntem forțați să-i luăm pentru a nu suferi ulterior, că pot să te condiționeze, nu îți dau drumul la banii europeni, nu aia, nu aia, atunci, ca peste cinci luni de zile să nu avem de suferit mult mai mult, îi iei. Dacă nu, însă, nu au ce să caute aici. Să stea cu Băsescul lor, pe care l-au susținut în şapte ani de zile”, a afirmat Mazăre.

Primarul Constanței și-a argumentat declarațiile, afirmând că România este o țară foarte mică și nu-și permite să deranjeze marile puteri. ”Ați văzut în istorie și, dacă mai citiți în geopolitică, vedeţi ce se întâmplă, suntem o țară foarte mică și nu ne permitem să ne punem în cap nici americanii, nici parte din țările importante din UE, pentru că totul e pe interes în lumea asta și după bani, se fac războaie pentru bani și pentru interese”, a conchis Mazăre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel