Mazăre, atac la PNL: Paralizează economia dacă taie cash-ul

Radu Mazăre este revoltat. Primarul Constanței dezaprobă propunerea ministrului Finanțelor, Daniel Chițoiu, de limitare a plăţilor cash între persoanele fizice. Mazăre cere social-democraților să nu susţină iniţiativa, care, potrivit primarului, va fi un dezastru pentru economie dacă va fi aplicată.

Mazăre a declarat, luni, după şedinţa Consiliului Local: “Înţeleg că domnul Chiţoiu a băgat o ordonanţă care pe mine m-a înfiorat când am aflat. (…) Ce am văzut acolo va fi îngrozitor pentru România. Dacă se vor limita plăţile cash între persoanele fizice, aşa cum este ordonanţa de acum, va fi dezatru. Italia are o astfel de lege de doi ani şi limitează plăţile la o mie de euro. Ştiţi ce se întâmplă? Italienii fug şi cheltuiesc banii în Austria şi Germania, cumpără excursiile cu bani cash în Austria şi Germania. În România, va fi la fel", scrie stiripesurse.ro.

"Va fi un dezastru"

Primarul Constanței a adăugat: "Am aşteptat să fie şedinţa PSD, din păcate, s-a decalat, pentru că vreau să aduc în discuţie chestiunea asta. Mie mi se pare că va paraliza economia românească, aşa cum este paralizată economia italiană. Ne îndreptăm cu nişte paşi rapizi spre ce se întâmplă în Italia şi se întâmplă prost de tot acolo şi o vedem pe toate statisticile. (…) Dacă se va limita plata cash între persoane fizice în România va fi un dezastru. Eu am să cer să se voteze în cadrul comitetului ăla în care suntem 40 de oameni să nu împărtăşim solicitarea liberalilor, culmea, a liberalilor".

Proiectul care l-a nemulțumit pe Mazăre prevede că plăţile în numerar pe care le pot efectua firmele între ele şi către persoane fizice vor fi limitate la 2.000 de lei pe zi, de la 10.000 de lei pe zi, respectiv 5.000 de lei pentru un singur furnizor, şi va fi introdus un plafon de 10.000 de lei pentru astfel de plăţi între persoanele fizice.

Limitările sunt valabile şi pentru plăţile şi încasările în numerar efectuate de operatorii economici către persoane fizice. Și plăţile în numerar între persoanele fizice vor fi supuse unui plafon maxim de 10.000 de lei pe tranzacţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel