Matthew Mode, medic fals. Avertismentul dat de Colegiul Medicilor încă din 2017

Irina Constantin / 05 feb 2019 / 15:50 Salveaza PDF Comentarii

Matthew Mode este un nume fals al unui medic fals. El a venit din Italia în România, unde s-a prezentat ca medic chirurg plastician și a operat români la patru clinici private. 

În vara lui 2017, Colegiul Medicilor din București atenționa asupra practicilor unor medici străini, transmițând: ”Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) constată că în presă și pe rețelele sociale sunt promovate sesiuni de consultații pentru o a doua opinie medicală, având loc în camere de hotel sau alte spații improvizate. Astfel de acțiuni, desfășurate fie ca act filantropic, fie ca parte a unor campanii de racolare a pacienților de către unele clinici, trebuie să se desfășoare conform legii. Medicii din străinătate, care nu au drept de practică în România, nu au nici responsabilități față de statul român și pacienții din țară. Ei pot efectua acte medicale doar cu avizul Colegiului Medicilor din România”.  

În lipsa avizului, pacienții pot fi păcăliți, transmitea CNMB, prin invocarea unor titluri științifice false sau chiar de către persoane fără pregătire medicală.

”Ca instituție ce asigură respectarea de către medici a obligațiilor care le revin față de pacient și de sănătatea publică, CMMB atrage atenția asupra acestei situații. Pacienții sunt sfătuiți să solicite persoanei care acordă consultații prezentarea avizelor de la Colegiul Medicilor din România și să nu apeleze la consultații oferite în afara unităților medicale”, transmitea sursa citată, în contextul crizei de cadre medicale, generată de exodul în Occident. 

Vezi și: EXCLUSIV Matthew Mode, medic fals. Clinica Prestige, reacție: Avem și e-mailurile


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24