Matteo Renzi, vizită de susținere pentru Ponta. Lovitură de imagine a premierului

Premierul italian Matteo Renzi aterizează miercuri la București, vizită anunțată de omologul său român încă de marți, în timpul primei dezbateri electorale cu Klaus Iohannis. Renzi și Ponta, cei mai tineri prim-miniștri din Uniunea Europeană, sunt membri ai aceleiași familii europene, S&D, iar relația lor apropiată nu este de dată recentă.

Vizita de susținere a lui Matteo Renzi este prima de nivel european pe care o primește Victor Ponta în campanie electorală. Conform PSD, joi, 13 noiembrie 2014, începând cu orele 19.00, prim-ministrul Victor Ponta, președintele Partidului Social Democrat, se va întâlni cu prim-ministrul Republicii Italien,e Matteo Renzi, liderul Partidului Democrat Italian, la sediul central al PSD. Întrevederea va fi urmată de declarații de presă.

Ponta și Renzi sunt prieteni de când actualul premier al Italiei era primarul Florenței. În perioada 27 februarie - 1 martie anul curent, Ponta a efectuat o vizită oficială la Roma, unde s-a întâlnit cu omologul său italian.

"Vreau să-mi exprim satisfacţia pentru discuţia şi pentru întâlnirea pe care am avut-o cu primul-ministru Matteo Renzi; ne cunoaştem de mai mult timp, suntem din aceeaşi generaţie şi evident că am început prin a-l felicita pentru noua funcţie pe care o ocupă acum, o funcţie extrem de dificilă - prim-ministru al unei ţării atât de mari şi atât de importante cum este Italia", spunea Ponta la 28 februarie.

Moderatorul Mihai Gâdea a declarat, miercuri seară, că în ediția de joi a emisiunii "Sinteza Zilei", de la Antena 3, la care este invitat Ponta, va participa și Renzi.

În săptămâna dintre cele două tururi, șeful PPE, Joseph Daul, a venit la București pentru a încerca să adune toate forțele de centru-dreapta din România într-un front comun împotriva președintelui PSD. El și-a arătat dezamăgirea că UDMR, PNTCD și PMP nu i-au ascultat apelul, alegând să exprime poziții neutre sau să îndemne la anularea buletinelor de vot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel