Matichescu: Bulgaria e pregătită să ia fața României! Ce se poate face pentru a recupera

Mirela Matichescu / Foto Facebook
Mirela Matichescu / Foto Facebook

Mirela Matichescu a lansat un apel către liderii PNL.

„Bulgaria este pregătită să ia fața României la turism. De Grecia nu mai vorbesc!

Apel către liderii PNL din Constanța să intervină pentru a salva industria HORECA si turismul din județ!

Este arhicunoscut faptul că în județul Constanța turismul reprezintă o pondere extrem de importantă din venituri. De asemenea, turismul reprezintă activitatea economică responsabilă cu cele mai multe locuri de muncă, nu doar în vârfurile de sezon.

Știu că locuitorii județului așteaptă cu sufletul la gură să afle care este planul pentru redeschiderea activității din industria ospitalității, pentru modul în care se pot pregăti pentru ce a rămas din sezonul estival. Dar nimic nu este clar. Tot ce este clar este că industria HORECA și operatorii economici din turism sunt dispuși să facă demesurile necesare pentru a se pregăti, dar le lipsesc coordonatele tehnice și calendarul de măsuri. Adică lipseșete exact ceea ce trebuie să facă Guvernul României.

În timp ce la noi totul este neclar, iată ce se întâmplă în jurul României:

Bulgaria plănuiește să deschidă sezonul turistic estival de la 1 iulie și anunță că începe pregătirile din 15 iunie sau chiar mai devreme. Deci, Guvernul Bulgar este MULT mai bine pregătit decât cel român și mă tem că acest lucru se va vedea și în opțiunile turiștilor. Mai mult, Guvernul de la Sofia anunță că pregătește și măsuri pentru înlesnirea regimului vizelor, tocmai pentru a atrage mai mulți turiști străini, din țările în care erau necesare vizele. Grecia, una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru români, anunță că din 29 iunie redeschide insulele pentru turiști.

Iată ce cred eu că se poate face pentru a recupera pașii pierduți și pentru a lua fața concurenței din Bulgaria, o concurență care a fost de multe ori neloială în sensul în care bulgarii au beneficiat de o promovare mult mai intensă, iar calitatea serviciilor oferite nu s-a ridicat, mereu, la înălțimea reclamei din târg:

1. Anunțarea clară și fermă a activităților din HORECA si din turism care pot fi redeschise începând cu 18 mai.
2. Anunțarea clară și fermă a unei date la care poate începe sezonul estival. Poate fi 1 iunie, poate fi 15 iunie, important este să fie făcut acest anunț, pentru ca și turiștii și operatorii să se poată pregăti. La fel de important este ca această dată să fie înaintea datei anunțate de bulgari.

Fac pe această cale un apel către toți liderii PNL din județ, de la președintele organizației PNL Constanța, până la consilierii județeni, locali, precum și delegația parlamentarilor liberali: faceți presiune pe lângă Guvern pentru a putea permite industriei turistice să se pregătească.

Operatorii din turism au înțeles ceva ce nici Guvernul, și, din păcate, nici liderii PNL din județ nu par să înțeleagă: odată piedut teren în fața concurenței, în turism acest teren este pierdut aproape definitiv. De aceea, ei sunt pregătiți să facă demersurile necesare pentru a-și menține cota de piață, ba chiar pentru a o consolida. Dar sunt legați de mâini și de picioare în lipsa clarității guvernamentale.

Este cu atât mai greu de înțeles această pierdere de timp referitoare la comunicarea cu operatorii HORECA și cei din turism, cu cât în toate țările afectate de COVID-19, toate scenariile economice sunt bazate pe o creștere a turismului intern, în detrimentul celui extern. Nu ne putem aștepta, în mod logic, la o creștere a turismului intern, dacă nu sunt oferite coordonatele tehnice acestui sector economic”, a scris, marți seară, într-o postare pe Facebook, Mirela Matichescu, administratorul public al judeţului Constanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel