Măsurile Gabrielei Firea prind contur în Capitală

Salut faptul că propunerile concrete pe care le-am făcut în această campanie pe zona de transport public, privind introducerea biletului unic şi accelerarea procesului de transformare a RATB în societate comercială, încep deja să prindă contur, precizează Gabriela Firea.

Ieri, ministrul Transportului a anunţat disponibilitatea de a semna un memorandum de colaborare cu Primăria Capitalei pentru introducerea biletului unic. Tot ieri, CGMB a făcut un prim pas şi a aprobat studiul privind transformarea RATB în societate comercială. Ambele soluții erau deja incluse în programul meu pentru bucureșteni.

Sunt paşi în direcţia bună care arată că o campanie dusă constructiv, cu propuneri de soluţii concrete, a impulsionat autorităţile pentru a acţiona.

[citeste si]

Este nevoie însă de mai mult şi ca primar voi accelera măsurile necesare pentru ca bucureştenii să beneficieze de un transport public la nivel european. În primul rând, concomitent cu măsurile necesare pentru a asigura respectarea termenului de 1 ianuarie 2017 privind transformarea în societatea comercială, este nevoie de îmbunătăţirea calităţii transportului public pentru familiile bucureştenilor. Mă refer, printre alte soluţii, la introducerea în circulaţie a celor peste 300 de autobuze care sunt folosite acum pentru piese de schimb sau la asigurarea de benzi dedicate pentru autobuze.

De asemenea, ca primar voi colabora cu ministerele de resort, indiferent de culoarea politică a miniştrilor. Voi colabora cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor pentru a introduce biletul unic, dar sunt multe alte subiecte pe agendă care trebuie rezolvate în regim de urgenţă şi mă refer în special la finalizarea cât mai rapidă a magistralei Drumul Taberei, unde este nevoie de o implicare mai mare a ministerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel