Măsuri vot în diaspora. ALDE, apel către PNL şi USR

Vot diaspora.
Vot diaspora.

ALDE susține adoptarea în regim de urgență a măsurilor stabilite de Comisia specială a Parlamentului ce vizează votul românilor din Diaspora!

Propunerea ALDE în privința votului în diaspora a fost exprimată public încă din luna Mai, și anume aceea a votului anticipat prelungit. ALDE a susținut adoptarea modificărilor necesare într-un timp cât mai scurt, astfel încât la alegerile viitoare toți românii din diaspora să poată vota.

ALDE a propus în cadrul Comisiei speciale pentru votul în Diaspora, condusă de senatorul ALDE Dorin Bădulescu, ca votul în străinătate să se desfășoare pe parcursul unei săptămâni. Însă, în urma discuțiilor din comisie și a majorității conturate, prin consens s-a decis ca românii care locuiesc în străinătate să poată vota anticipat pe durata a trei zile (vineri, sȃmbătă și duminică) și vot prin corespondență.

"Vrem să adoptăm rapid soluția pentru votul în diaspora, ca indiferent de locul în care se află, fiecare român să poată să își poată exercita dreptul democratic la vot într-un mod cât mai facil. Dorim ca în această săptămână modificările legislative să fie adoptate de către cele două Camere ale Parlamentului. Prin aceste măsuri, ALDE speră că românii din străinătate vor avea posibilitatea să-și exprime dreptul de a alege.

Sperăm ca și parlamentarii PNL și USR să dea dovadă de același interes și să participe la ședințele Senatului și Camerei Deputaților pentru a putea grăbi adoptarea acestor modificări", transmite ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel