Măsuri fiscale. Orban: Mediul privat-calul care va trage

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat luni, la o dezbatere cu reprezentanţii mediului de afaceri, că România riscă să intre în criză prin măsurile propuse de Guvernul condus de Mihai Tudose. 

Reprezentanţii mediului de afaceri au criticat şi ei măsurile propuse de Executiv. 

"Eu sunt foarte preocupat de calul care trage. Nicio societate nu se mişcă înainte fără oameni de afaceri, fără antreprenori. (...) Statul trebuie să creeze o administraţie prietenoasă, care să nu fie o frână în calea iniţiativei individuale pe care o au oamenii, ci o trambulină. (...) România riscă să intre în criză şi nu sunt un prooroc. Nu ai cum să susţii cheltuieli publice aşa cum sunt ele astăzi, nu vorbesc despre cele care urmează a fi prognozate, nu ai cum, nu se poate, decât dacă te îndatorezi sau dacă iei şapte piei de pe firme. Dar dacă iei şapte piei de pe firme ce vor face firmele? O să îşi închidă porţile, o să apeleze la măsuri din zona gri. Cei care au investit din alte ţări îşi vor căuta alte locaţii să investească, pentru că ăsta este capitalul, întotdeauna caută să îşi reducă costurile, să îşi maximizeze profitul", a afirmat Orban, la dezbaterea "SOS, mediul de afaceri în pericol!", organizată la Parlament. 

El a admis că în perioada în care PNL s-a aflat la guvernare au fost luate măsuri favorabile mediului de afaceri, după care s-a recurs la creşterea "facturii sociale". 

Orban a precizat că în România Codul fiscal a fost modificat de aproape 250 de ori, în 27 de ani de tranziţie, iar aceste schimbări s-au realizat fără studiu de impact şi fără consultarea mediului de afaceri. 

"Ne-am confruntat cu o săptămână în urmă la învestire cu modificarea programului de guvernare, făcută peste noapte, fără niciun fel de avertisment prealabil, fără niciun fel de consultare a mediului de afaceri, nici măcar cu parlamentarii majorităţii. (...) Simt o profundă îngrijorare faţă de această modificare a programului de guvernare. Arată că de fapt nota de plată pentru majorarea de salarii, ajutoare sociale, către categoriile care sunt general captive unor formaţiuni politice urmează să fie suportate de firme, de cei care muncesc, antreprenori. (...) Noi nu putem accepta aşa ceva. Ne vom bate cu toate forţele să nu fie adoptate aceste măsuri, precum impozitarea pe cifra de afaceri", a susţinut liderul liberalilor, precizând că măsurile propuse de Guvern afectează negativ economia, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel