Măsuri după relaxarea de Paște. Raed Arafat: Toate aceste posibilități sunt la îndemâna noastră

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a explicat soluția care ne permite revenirea la normalitate și ce se întâmplă în parioada imediat următoare. 

”În primul rând, redeschidem și relaxăm cu condiția creșterii procentului celor vaccinați. Deci noi mergem pe o campanie de vaccinare pe care am dori să se vaccineze cât mai mulți, paralel cu creșterea numărului vaccinaților se poate vorbi de măsuri de relaxare treptat. Asta este ceea ce se dorește pe baza experienței și din alte țări care într-adevăr după ce au vaccinat un procent semnificativ din populație și aici vorbim deja de 30% sau peste 30%, vorbim de cifre care ajung la cifre de 50% din populație, atunci s-a văzut impactul și reducerea transmiterii și posibilitatea de revenire la normalitate. În acest moment, din ce știu, avem 10% din populație vaccinată cu ambele doze și încă un procent vaccinat cu o singură doză care așteaptă să se vaccineze cu următoarea doză.

Vaccinare în cabinetele medicilor de familie

Comitetul de vaccinare a făcut absolut toate eforturile posibile pentru a avea centre de vaccinare peste tot, inclusiv la medicii de familie, unde va începe vaccinarea în săptămâna care vine. Deci toate aceste posibilități sunt la îndemâna noastră ca să ieșim din situația în care suntem. Trebuie încurajată lumea să accepte această modalitate de ieșire și asta înseamnă căpătarea imunității prin vaccinare”, a declarat Raed Arafat la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel