Măsură UE pentru standard dublu de calitate. Producătorii, în corzi

Alimente interzise
Alimente interzise

Producătorii ar putea despăgubi toți clenții care au fost victime ale strategiei privitoare la standardul dublu de calitate al produselor.

Mai mulți membri ai Parlamentului European au adus propuneri care să îmbunătățească legislația comunitară cu privire la protecția consumatorilor în contextul existenței unui dublu standard de calitate pe care l-ar utiliza companiile. Aceștia doresc crearea unui cadru legislativ care să permită despăgubirea cetățenilor, care au fost victime ale acestei strategii, chiar de către producătorii care au aplicat astfel de politici. 

Practica dublei calități, adăugată la "lista neagră"

"Autoritățile naționale nu reușesc să abordeze acest aspect (n.r. dublul standard de calitate) în mod individual și solicită, prin urmare, găsirea unei soluții la nivelul UE. Reamintim că Directiva 2005/29 / CE privind practicile comerciale neloiale este principalul instrument de protecție a consumatorilor de practicile înșelătoare și neloiale; invităm Comisia să modifice anexa I la Directiva privind PCN, adăugând practica dublei calități la lista neagră; solicită Comisiei să ofere un cadru juridic care să permită consumatorilor să solicite despăgubiri din partea producătorilor atunci când au fost încălcate drepturile consumatorilor", se arată într-un amendament la regulamentul privind dublul standard de calitate, conform Economica.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel