Măsură fără precedent a DNA: Mircea Cosma, obligat să nu-și mai exercite funcția de șef al CJ Prahova

mircea cosma
mircea cosma

Procurorii DNA l-au plasat sub control judiciar pe Mircea Cosma, arătând că pesedistul are obligația de a nu exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova în următoarele 60 de zile. Încălcarea acestei măsuri ar putea atrage arestarea preventivă a lui Mircea Cosma.

Mircea Cosma este urmărit penal în dosarul cumnatului premierului Ponta pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat și folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

Fiul său, deputatul Vlad Cosma, a fost pus sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de sprijinire a unui grup infracțional organizat.

"Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Mircea Cosma trebuie să respecte obligația de a nu exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova. În plus, inculpații Mircea Cosma și Vlad Cosma trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la DNA Ploiești, ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată DNA Ploiești cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova — Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească țara, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent; să nu se apropie de alte persoane nominalizate și să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme", se arată în comunicat.

Mircea Cosma și Vlad Cosma au fost trimiși în judecată într-un dosar separat instrumentat de procurorii DNA în aprilie 2014.

Sebastian Ghiță, urmărit penal de DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel