Măsura care i-a ajutat pe români să păstreze în buzunare peste 1.100 de lei lunar

bani
bani

PSD a plafonat prețurile la alimentele de bază și la energie și gaze. Conform unui studiu al fundației Friedrich Ebert Stiftung, asta a însemnat că românii au păstrat în buzunare peste 1.100 de lei lunar, adică aproape 14.000 de lei anual. 

Zilele trecute, PSD a trecut în Parlament amendamentul care prelungește plafonarea alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024. Deci asta ar însemna bani în plus salvați pentru bugetul unei familii și cheltuieli lunare ținute sub control.

Care ar fi fost alternativa? Neplafonarea adaosului comercial la alimente ar fi costat fiecare familie, în medie, sute de lei în plus în fiecare lună. Iar dacă PSD nu ar fi intervenit în fața „băieților deștepți”, astăzi facturile la gazele naturale ar fi fost mai mult decât duble, iar cele la energie electrică mai mult decât triple. 

Prelungirea plafonării prețurilor la energie este o măsură importantă pentru a proteja consumatorii și a asigura stabilitate într-un domeniu esențial. Această decizie va menține prețurile la energie sub control și va oferi o anumită predictibilitate și pentru populație, și pentru companii.

Până în 2026, această plafonare va continua să fie aplicată, asigurându-se menținerea echilibrului între nevoile consumatorilor și sustenabilitatea sectorului energetic.

Iar un alt efect mai puțin mediatizat al acestor măsuri este reducerea inflației la jumătate față de cât era în urmă cu un an. Așa practic ne apropiem de ținta unei inflații sub 5%, asumată de Guvern. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel