Mastercard, decizie de ultimă oră

Bogdan Cotigă / 07 ian 2019 / 17:18 Salveaza PDF Comentarii
MasterCard
MasterCard

Compania de plăţi digitale Mastercard Inc. a anunţat luni că decis să elimine numele companiei din siglă, optând în schimb pentru binecunoscutele cercuri suprapuse, simbolul Mastercard pentru milioane de consumatori, informează The Wall Street Journal.

 Decizia este o continuare a unei strategii destinate diminuării componentei 'card' din 'Mastercard' pe măsură ce se extind noile metode şi tehnologii de plată. În plus, Mastercard se alătură altor companii de renume, precum Apple şi Nike, care au decis să renunţe la numele companiei, în favoarea simbolurilor vizuale, în siglă. Mastercard a derulat o cercetare amplă timp de peste 20 de luni pentru a fi sigur că oamenii pot identifica compania doar prin siglă, chiar şi în absenţa numelui, potrivit directorului de comunicare şi marketing Raja Rajamannar. 'Nu poţi niciodată să fi arogant şi să spui că eşti un simbol şi poţi să renunţi la numele brandului', a spus Rajamannar.

Luxul pe care și-l permit doar marile companii

Renunţarea la numele companiei poate funcţiona pentru Mastercard, dar acest lucru nu este valabil pentru multe branduri subliniază Debbie Millman de la School of Visual Arts. 'Singurele branduri care pot să facă acest lucru este cele care au pus la punct o siglă recunoscută de decenii la nivel mondial. Este nevoie de timp, consecvenţă şi o siglă bună pentru a putea face acest lucru', a spus Debbie Millman. Una din primele mari companii de carduri de credit, cunoscută anterior sub denumirea de Master Charge, Mastercard s-a rebranduit în ultimii ani drept o 'companie tehnologică în industria plăţilor globale.

VEZI ȘI:

O bancă din România renunță la Mastercard

Cum primești bani prin Western Union fără să stai la coadăTe-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27