Master Planul de Transport, apreciat de Comisia Europeană, spune Corina Crețu

Comisia Europeană apreciază progresele înregistrate de România în elaborarea Master Planului de Transport, a anunțat comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu.

Corina Crețu s-a întâlnit miercuri, la Bruxelles, cu ministrul transporturilor din România, Ioan Rus, pentru a discuta ultimele aspecte referitoare la Master Planul de Transport.

"Am avut o întâlnire foarte fructuoasă cu ministrul transporturilor Ioan Rus pe marginea Master Planului de Transport. Acesta este un document național strategic care stabilește o hartă prioritară de dezvoltare a infrastructurii de transport pe termen lung, fiind o condiționalitate ex-ante pentru finanțarea proiectelor de mare infrastructură din Fondurile Structurale și de Investiții Europene. Comisia Europeană apreciază progresele înregistrate de România în elaborarea Master Planului de Transport. România are cel mai avansat model de Master Plan, din cele 22 de state membre care pregătesc în prezent un astfel de document", a declarat comisarul european în urma discuțiilor cu ministrul Rus.

Citește și: Master Planul General de Transport: Varianta finală a fost trimisă către Comisia Europeană. Autostrada Sibiu - Pitești, prima prioritate

"Mai avem câteva aspecte de discutat cu reprezentanții Ministerului Transportului în cursul lunii iunie, însă per ansamblu suntem pe drumul cel bun", a mai spus comisarul european pentru politici regionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel