"Masca şi dezinfectantul", noul program "cornul şi laptele". Dr. Gindrovel Dumitra: Nu trebuie să avem o generaţie de sacrificiu

Dr. Gindrovel Dumitru cere statului român să asigure tuturor copiilor măşti şi dezinfectant gratuit la intrarea în şcoală, printr-un program similar cu "cornul şi laptele".

"Este foarte important ca părinţii şi autorităţile să înţeleagă în această perioadă că masca şi dezinfectantul sunt la fel de importante, poate chiar mai importante decât cornul şi laptele. De ce? Într-adevăr, am avut un program de succes în ceea ce priveşte cornul şi laptele. În schimb, ceea ce primează acum sunt măsurile de protecţie pentru a preveni îmbolnăvrirea în şcoală. Ori dacă se formează cozi când se serveşte cornul şi laptele, atunci poate apărea o problemă în ceea ce priveşte transmiterea bolii. Noi nu spunem că trebuie eliminat programul "cornul şi laptele", ci spunem că masca şi dezinfectantul reprezintă cea mai bună metodă de prevenire a răspândirii bolii în şcoli. 

Este obligatoriu ca statul să asigure toate condiţiile, pentru ca toţi copiii să beneficieze, şi cei care au părinţi care îşi permit să cumpere, şi cei care nu îşi permit. Da, trebuie ca statul să asigure gratuit condiţiile pentru ca toţi copiii să poată purta mască la şcoală. La grădiniţă, avem nevoie de măşti care să fie adaptate dimensiunii capului copiilor şi nu să atârne, ca să nu fie purtate doar de formă. Există diverse mijloace prin care putem adapta o astfel de mască, se poate răsuci elasticul în spatele urechii.", a declarat dr. Gindrovel Dumitra la Digi24. 

"Nu trebuie să avem o generaţie de sacrificiu"

"Eu văd deschiderea şcolii ca o imensă oportunitate, ca elevii să înveţe care sunt regulile în spaţii închise şi în societate. Dacă învăţământul pune în pericol sănătatea, pe alocuri şcolile pot fi închise. Dar nu la modul general. Nu trebuie să avem o generaţie de sacrificiu. Este foarte important pentru copii să înveţe atât materia pe care o au, cât şi comportamentul de prevenire a răspândirii coronavirusului", a mai spus medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel