Mărturisiri Dumitru Iliescu: S-au FRAUDAT alegerile

Rodica Mitu / 13 iun 2017 / 17:05 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Marţi, 13 iunie, Dumitru Iliescu este audiat în Comisia ce anchetează alegerile prezidențiale din 2009. Acesta a făcut o serie de declaraţii extrem de importante.

„Alegerile prezidențiale din 2009 au fost fraudate, iar acest proces a fost coordonat de domnii Coldea și Maior (...) Eu sunt convins că domnul Geoană a câștigat alegerile, dar acestea au fost fraudate", a spus Dumitru Iliescu.

„Serviciile aveau un portofoliu de magistrați și din acel lot de magistrați au fost desemnați membri ai Biroului Electoral Central și la anumite Birouri Electorale Județene", a mai declarat Dumitru Iliescu.

De asemenea, a dezvăluit că a avut informaţii, în perioada de dinaintea scrutinului, conform cărora „au existat presiuni ca la conducerea MAI să fie numit Gabriel Oprea, ceea ce s-a şi întâmplat". A menţionat că, în perioada campaniei electorale de la acea vreme, a asigurat consultanţă pentru preşedintele PSD de atunci, Mircea Geoană, pentru programul cu care acesta candida la prezidenţiale şi care se referea la apărare, ordinea publică şi siguranţa naţională.

„Nu am intrat în echipă, nu am făcut parte, doar i-am asigurat consultanţă dlui Geoană pe această speţă. Însă am fost în contact cu echipa de campanie a dlui Geoană, inclusiv cu cei care organizau activităţile, am fost şi la o acţiune comună. (...) În perioada respectivă şi chiar anterioară am primit diverse informaţii vizavi de modul în care se încearcă să se organizeze campania respectivă şi acţiunea unor persoane cu demnităţi publice pentru a asigura continuitatea (...) preşedintelui în funcţie. Aceste informaţii pe care le-am obţinut le-am pus la dispoziţia conducerii PSD, informând de fiecare dată când soseau asemenea informaţii. Au venit informaţii încă din 2008, înainte de alegerile parlamentare, în sensul că după derularea alegerilor şi după ce se va vedea rezultatul votului se va încerca să se facă o alianţă mai puternică pentru a putea să se promoveze nişte legi care erau considerate necesare în momentul respectiv de către preşedintele Traian Băsescu", a detaliat Dumitru Iliescu.

În altă ordine de idei, în faţa Comisiei, a precizat: „Nu am să vă pun la dispoziţie probe. Au fost probe, însă nu le-am mai găsit".

 

[citeste si]Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


n-nxt.14