Marko Bela: Fără Legea educaţiei, coaliţia va avea o problemă

Marko_Bela
Marko_Bela

Președintele UDMR, Marko Bela, a reiterat faptul că Legea educației este foarte importantă pentru UDMR și a spus că dacă aceasta nu va trece, va fi "o problemă cu coaliţia".

"Sper foarte mult să reuşim cu Legea educaţiei şi să mergem mai departe cu această coaliţie, fiindcă dacă nu reuşim vom avea o problemă cu coaliţia", a declarat Marko Bela.

Acesta a declarat că este convins că trebuie continuată angajarea răspunderii, adăugând că prin decizia CCR, se vor încheia disputele între parlamentari.

"După părerea mea, nici dreptul Guvernului de a-şi angaja răspunderea, nici dreptul Parlamentului de a depune o moţiune de cenzură nu poate fi îngrădit. De aceea, eu sunt convins că trebuie să continuăm angajarea răspunderii şi e foarte bine că Curtea Constituţională ieri (miercuri - n.r.) ne-a dat dreptate. Şi sper foarte mult că astfel am reuşit să închidem o dispută între diferiţi parlamentari, diferiţi politiceni, în privinţa Legii educaţiei şi în privinţa angajarii răspunderii", a precizat Marko Bela, citat de Mediafax.

Marko Bela s-a aflat, joi, la Satu Mare, unde a participat la o întâlnire cu autorităţile judeţene, a vizitat Liceul cu predare în limba maghiră "Kolcsey Ferenc" din municipiul Satu Mare şi mai multe obiective de investiţii din municipiul Carei.

Citeşte şi:

UDMR: vom face tot posibilul ca raportul privind Legea Educației să fie respins în plenul Senatului

Premisele dezbinării coaliției: Comisia de învățământ a Senatului a decis ca minoritățile să învețe istoria și geografia în limba română

Borbely: Legea educației trebuie să intre în vigoare până la sfârșitul anului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel