Marko Atilla, protejat de Viktor Orban la Budapesta - avocat

Deputatul Marko Atilla, pe numele căruia DNA a emis un mandat de arestare, avizat pozitiv de Camera Deputaților, se află în Ungaria și beneficiază de "protecția" premierului maghiar Viktor Orban, spune avocatul parlamentarului .

Marko Atilla a fost condamnat în noiembrie anul trecut la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de retrocedări ilegale în care a fost judecat pentru abuz în serviciu, după ce inițial primise aceeași pedeaspă, dar cu executare.

Vicepremierul responsabil cu politica naţională, Zsolt Semjen, a precizat printr-un scurt comunicat de presă că Guvernul de la Budapesta a aflat cu consternare că deputatul UDMR, Attila Marko, a primit o condamnare la închisoare cu suspendare în dosarul privind retrocedarea clădirii Colegiului "Szekely Miko" din Sfântul Gheorghe. 

Ungaria acuză România pentru o condamnare în Justiție

În aceeași perioadă, DNA cerea încuviințarea arestării preventive a lui Atilla în dosarul Alinei Bica, acuzat că a făcut parte din Comisia ANRP care a acordat ilegal o despăgubire omului de afaceri Gheorghe Stelian.

Deputatul a plecat la Budapesta după ce colegii săi i-au ridicat imunitatea.

"Deocamdata se află în Republica Ungară, la Budapesta. El a primit protecţie din partea premierului ungariei Viktor Orban, deci el se regăseşte pe teritoriul statului maghiar. S-a apreciat că în ceea ce-l priveşte pe domnul Marko Attila demersurile judiciare sunt de natură a provoca o puternică reacţie de stat că s-a încălcat dreptul de proprietate şi dreptul la un proces echitabil şi de aceea s-a decis să i se acorde protecție. În ce constă această protecție? I se permite să rămână pe teritoriul maghiar. Se solicită să se ia măsuri în ceea ce privește clădirea școlii din Sfântu Gheorghe să nu fie naționalizată ca urmare a sentinței de condamnare care este apreciată ca fiind nelegală”, a declarat Eugen Iordăchescu, avocatul lui Marko Atilla, la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel