Mark Taplin: România a transmis un mesaj pozitiv prin alegerea lui Iohannis

Fostul însărcinat american cu afaceri la București, Mark Taplin, spune că românii au transmis un mesaj puternic și pozitiv când l-au ales pe Klaus Iohannis în funcția de președinte al României, trasând o paralelă cu ultimele alegeri prezidențiale din SUA, când americanii au votat un minoritar, pe Barack Obama.

În emisiunea "Ambasador România", difuzată de Realitatea Tv și prezentată de Alexandru Cumpănașu, Mark Taplin a declarat că România a câștigat mult la capitolul credibilitate în ultimii ani, dar că persistă îngrijorări legate de corupție și transparență.

"Dar cred că alegerea președintelui Iohannis a fost o declarație majoră și pozitivă despre România în Europa și dincolo ea. A spus multe despre România, anume că sunteți pregătiți să alegeți pe cineva care a fost primar, cu rezultate puternice, dar care nu deținuse o funcție oficială de anvergură națională, și care provine dintr-o minoritate din România. La fel cum faptul că Statele Unite l-au ales pe Barack Obama a spus ceva foarte important despre SUA. România a spus ceva foarte pozitiv despre sine la ultimele alegeri", a spus diplomatul SUA.

Mark Taplin a deținut funcția de însărcinat și adjunct al misiunii diplomatice a SUA la București în perioada 2005 - 2008. Anterior a fost director pentru Ucraina, Moldova şi Belarus în cadrul biroului pentru Europa şi Eurasia al Departamentului de Stat şi consilier pentru presa şi cultură la Ambasada SUA de la Kiev.

Iohannis, vizită la Kiev: Președintele Ucrainei, reproș subtil pentru Traian Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel