Mark Mobius, Templeton Asset Management: O nouă criză financiară este iminentă

Mark Mobius
Mark Mobius

Mark Mobius, preşedintele executiv pentru pieţe emergente la Templeton Asset Management, a declarat că o nouă criză financiară este iminentă, deoarece problemele care au cauzat turbulenţele din ultimii ani nu au fost rezolvate, transmite Bloomberg.

Valoarea totală a derivatelor la nivel mondial depăşeşte produsul intern brut global, creând volatilitate şi o situaţie de criză pe burse, a afirmat luni Mobius într-o conferinţă de presă susţinută la Tokyo, potrivit Mediafax.

„Sunt băncile mai mari decât înainte? Sunt. Sunt derivatele reglementate. Nu. Este încă avans pe derivate? Da“, a arătat el. Criza financiară globală declanşată cu trei ani în urmă, odată cu falimentul băncii de investiţii Lehman Brothers, a fost cauzată parţial de proliferarea produselor financiare derivate bazate pe pachete de credite ipotecare subprime de pe piaţa americană.

Indicele MSCI al acţiunilor din întreaga lume a căzut cu 38% în primele şase luni de la falimentul Lehman. Îngheţarea pieţelor de credit a determinat băncile centrale din întreaga lume să injecteze sume uriaşe de bani în sistemul financiar pentru a încuraja creditarea şi a stimula creşterea economică.

Franklin Templeton Investment Management a fost desemnat, în septembrie 2010, administrator al Fondului Proprietatea.

Citeşte şi:

Gerald Celente: Al treilea război mondial a început. După protestele din lumea arabă, revoluţiile se extind şi în Europa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel