Marius Tudor, informații din PE. Deputații europeni, decizii privind creșterea prețurilor la energie

Marius Tudor, informații din PE. Deputații europeni, decizii privind creșterea prețurilor la energie / Foto: Facebook Marius Tudor
Marius Tudor, informații din PE. Deputații europeni, decizii privind creșterea prețurilor la energie / Foto: Facebook Marius Tudor

Marius Tudor a dezvăluit ce s-a discutat astăzi în Parlamentul European privind creșterea prețurilor la energie.

Astăzi, în Parlamentul European a fost discutată situația creșterii prețurilor la energie. Potrivit lui Marius Tudor, consilier politic în PE, aceștia solicită o serie de măsuri. În acest context, Comisia Europeană ar urma să prezintă săptămâna viitoare un set de instrumente care include măsuri specifice pentru a ajuta statele membre să lupte împotriva scumpirilor la energie.

"Astăzi, deputații europeni au discutat situația creșterii prețurilor la energie. Aceștia solicită o extindere masivă a energiilor regenerabile și măsuri pentru o mai mare eficiență energetică, precum și măsuri naționale specifice, cum ar fi o indemnizație energetică pentru gospodăriile vulnerabile. De asemenea, Comisia Europeană ar trebui să abordeze speculațiile privind prețurile. UE, împreună cu statele membre, trebuie să investigheze orice posibilă manipulare a pieței de către marile companii de gaze naturale, cum ar fi furnizorul rus de energie Gazprom.Comisia va prezenta săptămâna viitoare un set de instrumente care include măsuri specifice pentru a ajuta statele membre să lupte împotriva sărăciei energetice.

Statele membre ar trebui să ofere costuri reduse pentru grupurile vulnerabile, așa cum este permis în Directiva privind energia electrică. Statele membre trebuie, de asemenea, să informeze cetățenii cu privire la instrumentele existente, cum ar fi serviciile de mediere (avocatul), tarifele sociale, furnizorii de ultimă instanță, care vizează protejarea cetățenilor cei mai vulnerabili. Electricitatea și gazul nu ar trebui să fie bunuri de lux, mulți oameni sunt îngrijorați de creșterea prețurilor. Românii au primit facturi cu 20, 30% mai mari și iarna încă nu ne bate la ușă. În acest moment, avem nevoie de despăgubiri pentru gospodăriile vulnerabile.", a scris Marius Tudor pe pagina sa de Facebook.

Traian Băsescu în PE, despre cauzele care au dus la creșterea prețului energiei

Traian Băsescu, într-o alocuțiune în Parlamentul European, având ca temă "Eficiența energetică, energia regenerabilă și nevoia de a preveni sărăcia energetică" a adus în discuție  cauzele care au dus la creșterea prețului energiei. Nu a scăpat de criticile lui Traian Băsescu nici comisarul Frans Timmermans, care ar fi bine "să se ocupe de alt domeniu decât de ”Green Deal". Vezi AICI mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel