Urmărește emisiunea live


Marius Stan şi Flavius Stoican, prezentaţi la Petrolul Ploieşti

Marius Stan şi Flavius Stoican au fost prezentaţi oficial în funcţiile de preşedinte, respectiv antrenor principal la gruparea din Liga a II-a de fotbal în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la sediul clubului, cei doi precizând că primul obiectiv îl reprezintă promovarea la finalul sezonului 2019-2020. De altfel, noul preşedinte a precizat că ţelul său principal este câştigarea titlului în 2024.

'Lucrul care m-a determinat să intru în proiectul Petrolul Ploieşti este unul singur. Iar el pleacă de la evenimentele formidabile trăite în 2011 la Galaţi, când am câştigat titlul de campion. Este ceva greu de descris în cuvinte, este esenţa pură a bucuriei. Atât de mult mi-a plăcut atunci încât mi-am spus că mai vreau o dată. Ăsta este scopul final pentru care am venit la Petrolul. Promovare este primul pas. Suntem obligaţi, pentru că nu cred că cineva mai concepe ca acest club să mai stea un an în Liga a II-a. Eu am demisia în alb şi o voi prezenta suporterilor la şedinţa Consiliului Director care va avea loc după această conferinţă. E o demisie de onoare pentru că dacă ratezi promovarea te duci. Scuze nu există. Iar eu ştiu să îmi asum atunci când greşesc. Dar eu sunt convins că nu va fi cazul demisiei pentru că vom promova. Îmi voi da demisia în 2024 după câştigarea titlului cu Petrolul. Atunci nu va fi o demisie de onoare, ci una pe motive de vârstă, pentru că vreau să vină un conducător tânăr din Ploieşti', a explicat Marius Stan.

Evaluări pentru tot stafful

O dată cu instalarea lui Marius Stan, angajaţii din cadrul clubului vor fi supuşi unei evaluări.

'Toţi cei din conducere sunt într-o evaluare, eu nu sunt adeptul schimbării cu orice preţ. Sunt convins că fiecare om are dreptul la o a doua şansă. Şi cred că împreună ne dorim să formăm o conducere profesionistă. Pentru că şi în organigrama clubului trebuie să se regăsească oameni mai buni decât erau ieri. Dacă sunt aceiaşi, e foarte bine, înseamnă că se pot autoperfecţiona', a adăugat el.

Stan susţine că Flavius Stoican, cel care îl înlocuieşte pe Gheorghe Mulţescu la conducerea tehnică a echipei prahovene, are susţinerea sa totală.

'Eu nu am dat afară niciun antrenor în cariera mea. Deci antrenorul Flavius Stoican va avea susţinerea mea totală. Cred că împreună formăm o echipă completă şi complexă care va trece peste inevitabilele momente dificile. Argumentele Petrolului sunt legate în primul rând de partenerul-finanţator care nu a întârziat nici măcar cu o zi salariile. Iar în fotbalul românesc acest lucru face diferenţa. În plus, Petrolul este cu 4 titluri a doua cea mai titrată echipă din provincie după UTA. Iar acest lucru dă greutate în faţa adversarilor', a spus preşedintele.

Stoican: Am avut oferte 

Tehnicianul Flavius Stoican a menţionat că a avut şi alte oferte în această perioadă, dar a ales Petrolul Ploieşti pentru tradiţie, suporteri, stadion şi stabilitatea financiară.

'Am ales Petrolul în primul rând pentru tradiţie, apoi pentru suporteri, pentru stadion şi stabilitatea financiară. Eu îmi asum tot ceea ce fac şi voi răspunde primul în momentele dificile. Eu am venit la Petrolul să fac treabă, chiar dacă am avut şi alte oferte. Ideal ar fi bine să jucăm bine şi să câştigăm. Clar că rezultatele sunt importante, însă oamenii trebuie să aprecieze jocul nostru. Oricum, eu le spun mereu jucătorilor că nu există să joci bine pe termen lung şi să pierzi. Deci ideea mea este să câştigăm datorită jocului şi nu să facem ceva la întâmplare. Cu siguranţă îmi doresc rezultate, dar nu întâmplătoare. Vreau să văd şi spectacol de la echipă, pentru că oamenii vor să vadă şi spectacol. Vom juca ofensiv, sistemul îl voi alege în funcţie de jucătorii din lot', a afirmat antrenorul.

Flavius Stoican îi va avea în staff pe antrenorul secund Silviu Ion, antrenorul cu portarii Mihai Şteţca, preparatorul fizic Radu Vasilcan şi directorul de scouting Timofei Cârlig. Primul său antrenament este programat, astăzi, de la ora 17:00, la baza sportivă de la Strejnic. Aceasta este a doua prezentare oficială a lui Marius Stan ca preşedinte la Petrolul Ploieşti după ce prima conferinţă de presă din 13 iunie a fost întreruptă de un grup de suporteri ploieşteni. În urma acelui incident, reprezentantul partenerului-finanţator Veolia, Mădălin Mihailovici, a anunţat că întrerupe colaborarea şi implicit finanţarea.

Sponsorul a revenit asupra deciziei la 20 iunie, decizia de continuare ca partener finanţator la Petrolul având la bază solicitările comunităţii fotbalistice, ale suporterilor, ale membrii fondatori şi ale autorităţilor locale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel