Marius Pieleanu: "Iohannis, mutare bună". Cercetare de ultimă oră

Marius Pieleanu
Marius Pieleanu

Marius Pieleanu consideră că mutarea de marți a președintelui Klaus Iohannis este una bună.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă au avut consultări în urma invitației adresate șefului Guvernului pentru clarificarea unor aspecte care țin de politica externă a țării noastre, inclusiv tema relocării ambasadei României din statul Israel. La întâlnire au mai participat viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, și ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu.

În cadrul discuțiilor, președintele Klaus Iohannis a subliniat că este obligatoriu ca politica externă a României să se facă numai în interesul României și că este necesar ca tensiunile interne pe teme de politică externă să înceteze imediat, pentru ca țara noastră să rămână un actor credibil în relația cu Statele Unite ale Americii, la nivelul Uniunii Europene și al NATO, precum și în cadrul celorlalte parteneriate strategice în care țara noastră este angajată.

Marius Pieleanu, declarații

"Este o mutare foarte bună a președintelui Klaus Iohannis. De altfel, este o mutare care anticipează ceea ce vreau să spun acum referitor la o cercetare de ultimă oră: doi din trei români declară că, în probleme de politică externă, președinția trebuie să colaboreze cu Executivul și invers. Deci, probabil că președintele știa cifrele", a declarat, marți, 15 mai, într-o intervenție telefonică la Antena 3, sociologul Marius Pieleanu.

"În concluzie, a mutat corect. Ca societate, în an Centenar, nu trebuie să ne certăm, mai ales pe probleme de politică externă.

[citeste si]

În altă ordine de idei, Marius Pieleanu a mai declarat: "Liviu Dragnea (...) este pur și simplu vânat. Știu sigur că, în calitatea domniei sale de președinte al celui mai mare partid al țării și de șef al unei instituții importante, cum e Camera Deputaților, mai multă discreție în anchetarea domniei sale nu ar strica, apropo de imagine".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel