Marius Oprea: Băsescu era "beat mangă" şi şi-a amintit de lecţiile de naţional comunism

marius oprescu
marius oprescu

Istoricul Marius Oprea a comentat,  joi seara, afirmaţiile lui Traian Băsescu la adresa Regelui Mihai despre care a spus că, după natura lor, sunt ale unui om "beat" şi a susţinut că genul de acuzaţii aduse monarhiei de şeful statului seamănă cu cele invocate în trecut de ofiţerii securităţii.

"Am discutat prea mult acest subiect, Casa Regală nu a reacţionat şi nu cred că va reacţiona. Cum să reacţionezi la gestul unui om beat? Mie aşa mi s-a părut, cel puţin după natura afirmaţiilor... Să mă dea domnul Băsescu în judecată dacă vrea. În opinia mea, domnul Băsescu era beat mangă şi nu ştia ce spune şi şi-a adus aminte de lecţiile de învăţământ politico-ideologic din vremea comunistă", a afirmat Marius Oprea, la Antena 3.

Liberalul şi-a continuat presupunerile. "Flutura revista "Historia", era de faţă cu domnul Cristoiu, care era redactorul-şef. Probabil că au stat împreună la şpriţ... Haideţi să luăm lucrurile aşa (...) Trebuie să judecăm istoria şi prin acest rol al întâmplării în care un om ostenit, după ce şi-a primit-o de la Curtea Constituţională, după ce şi-a primit-o în certurile cu UDMR-ul vine la domnul Cristoiu care-i prezintă portretul unui om autoritar, fac o supoziţie... e o ipoteză de lucru. După privire şi după natura afirmaţiilor....", a comentat liberalul.

Marius Oprea a mai menţionat că Traian Băsescu "este rodul epocii în care a copilărit, a studiat, s-a format". "Discursul său este unul de tip naţional comunist, din cel care se făcea în camera de învăţământ politico-ideologic la Armată. Nu diferă cu nimic de asta (...) Am avut ocazia să cunosc foşti ofiţeri de securitate şi înainte de '89, în calitate de anchetat, şi după. E exact tipul de discurs pe care l-am auzit de la ei în legătură cu monarhia, cu Regele şi aşa mai departe (...) Cred că domnul Băsescu are o chestie de asta în cap, 'noi de la comunişti învăţăm cutezanţa' şi cred că asta i-a rămas în minte, aşa, ca practică politică. Pentru că ceea ce face dânsul acum seamănă foarte tare cu perioada de instaurare a stalinismului în România", a afirmat liberalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel